Επαναφορά των δώρων ζητούν οι υπάλληλοι της περιφέρειας

Επαναφορά των δώρων ζητούν οι υπάλληλοι της περιφέρειας

Επαναφορά των δώρων ζητούν οι υπάλληλοι της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 925 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου ΣΥΠΝΑΠΕΔ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού (δώρα) που κόπηκαν με μνημονιακούς νόμους εδώ και 12 χρόνια και η λύση του προβλήματος της τραγικής υποστελέχωσης, καθώς αν και προβλέπεται η 1 προς 1 αντικατάσταση των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται, αυτό χρόνια τώρα δεν εφαρμόζεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αφού έγινε ανάλυση των προβλημάτων αυτών με τοποθετήσεις υπαλλήλων από τα Επαρχεία και την Έδρα, ακολούθησε συζήτηση και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην είσοδο του Διοικητηρίου με ανάρτηση πανό σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και δάσκαλοι, καθηγητές καθώς και διερχόμενοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Γιαννούρης δήλωσε για τη διαμαρτυρία τα εξής:

«Εκπροσωπώντας τους υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου σήμερα κάναμε τη γενική μας συνέλευση, θέσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους υπαλλήλους και καταλήξαμε στο ότι τα βασικά μας προβλήματα είναι η υποστελέχωση και η ακρίβεια.

Ζητάμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων Πάσχα) και επίδομα αδείας γιατί η ακρίβεια έχει γίνει αφόρητη. Έχουν αυξηθεί πολύ τα είδη πρώτης ανάγκης, τα επιτόκια στα δάνεια και γενικά η καθημερινότητα των δημοσίων υπαλλήλων λόγω υποστελέχωσης και παράλληλων καθηκόντων, έχει γίνει αρκετά δραματική για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλοι οι συνάδελφοι προσπάθησαν να μας στηρίξουν με τον τρόπο τους και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή και των επαρχείων από Κώ, Κάλυμνο και Κάρπαθο.

Ειδικά το θέμα της υποστελέχωσης έχει τεθεί επανειλημμένως στην περιφερειακή αρχή, κάνουν ό,τι μπορούν αλλά είναι θέμα του κεντρικού κράτους και θέμα προγραμματισμού μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. επίσης πολλοί συνάδελφοι βγαίνουν στη σύνταξη και φεύγουν από τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου