Ο αγωνιστικός απολογισμός του Υγρού Στίβου Ρόδου για το 2022

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Υγρού Στίβου Ρόδου για το 2022

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Υγρού Στίβου Ρόδου για το 2022

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Τον απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε απέστειλε προς τον Τύπο ο Υγρός Στίβος Ρόδου, έχοντας παρουσία στην κολύμβηση αλλά και στο πόλο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:
«Το 2022 ήταν η αγωνιστική χρονιά που πέρασε, με τον Υγρό Στίβο Ρόδου να αντιμετωπίζει τη συνέχεια και το τέλος της πανδημίας που αναθεώρησε τα πάντα, με τον αθλητισμό να μην αποτελεί εξαίρεση και να φέρνει μετάλλιο στον πιο σκληρά εργαζόμενο κολυμβητή των τελευταίων χρόνων, την αναγκαστική απόσυρση της ομάδας μας Ανδρών στο πόλο.

Αυτό συνέπιπτε ακριβώς με το πρωτάθλημα των Γυναικών. Η ΚΟΕ δεν εξασφάλισε κοντινά κολυμβητήρια για να είναι εφικτή η συμμετοχή και των δύο ομάδων μας και το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης διεξήχθη σε δύο φάσεις, δυσχεραίνοντας αρκετά τη ζωή των ομάδων της Περιφέρειας.

Στο πόλο η απόσυρση της ανδρικής ομάδας από την προκριματική φάση της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ήταν καταλυτική και παρά τη μεταγραφή που είχαμε πετύχει σκόρπισε λύπη αλλά και θυμό για την αστοχία της ΚΟΕ.

Η γυναικεία ομάδα, αν και προετοιμάστηκε εντατικότερα από κάθε άλλη φορά, είχε τη δυσάρεστη έκπληξη να αντιμετωπίσει ομάδες που κατέβασαν παίχτριες που έπαιξαν σε δύο ομάδες την ίδια σεζόν, αλλοιώνοντας έτσι τη μορφή των χαμηλών κατηγοριών, κάτι που αποτελεί άλλη μια αστοχία της Ομοσπονδίας, και στην προκριματική φάση της Β’ Εθνικής Κατηγορίας έχασε και τα τρία παιχνίδια από Άρη Νικαίας, Τρίτωνα Αμαρουσίου και Καστέλλα και αποκλείστηκε από την τελική φάση.

Και οι τρεις αντίπαλοι του Υγρού Στίβου Ρόδου, είχαν στις τάξεις τους παίκτριες που νωρίτερα στη χρονιά έπαιζαν σε ομάδες της Α1!

Η γυναικεία ομάδα στηρίχθηκε στις: Κακούλη Σιμέλα, Σογιουλτζού Εμέτ, Καμπέρη Ντέπη, Σαρή Κατερίνα, Μηναΐδη Ευδοξία, Συμιξή Πολυτίμη, Πανηγύρη Ελευθερία, Ιουλίου Γαβριέλα, Βενιζέλου Ιουλιανή, Γρηγορίου Σταματία, Χριστοδούλου Νίκη και Σαχίνη Δικαία.

Στο κολύμπι που ξανάγινε φέτος η «ναυαρχίδα» των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Υγρού Στίβου Ρόδου, η αγωνιστική περίοδος άρχισε τον Φεβρουάριο, με την πανηγυρική συμμετοχή του Στέλιου Βεϊσάκη στο χειμερινό πρωτάθλημα Εφήβων στο ΟΑΚΑ και τη στέψη του σε τρίτο Νικητή στα 200 μ. Ύπτιο, και στη συνέχεια δύο εβδομάδες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ στο ΟΑΚΑ και πάλι με πολύ καλή εμφάνιση και πρόκριση στο μικρό τελικό.

Με τον αέρα του χάλκινου μεταλλίου τον Μάιο έπεσε στο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» και πάλι στο ΟΑΚΑ για να επιβεβαιώσει την πολύ καλή του κατάσταση με τη συμμετοχή του και πάλι στον μικρό τελικό.

Μετά από πολύμηνη προπονητική, αλλά και αγωνιστική απραξία, επανέρχεται η Κατερίνα Σαρή και μαζί με τον Στέλιο Βεϊσάκη συμμετέχουν στην α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Ηράκλειο και προκρίνονται και οι δύο πανηγυρικά, σε τρία αγωνίσματα η Κατερίνα και σε δύο ο Στέλιος, 400 μ. Μ.Α., 1500 μ. Ελεύθερο, 200μ. Πεταλούδα και 100 και 200 μ. Ύπτιο αντίστοιχα.

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, η Κατερίνα Σαρή «έπεσε» για μετάλλιο στα 200 μ. Πεταλούδα, τερματίζοντας στην έκτη θέση και στα 1500 μ. Ελεύθερο, που επέλεξε αφού τα 400 μ. Μικτή Ατομική συνέπιπτε με τα 200 Πεταλούδα, τερματίζοντας στη δέκατη θέση και… τιμωρήθηκε από την κακή της προετοιμασία στο πρώτο μισό της χρονιάς, γιατί διαφορετικά το μετάλλιο το είχε σίγουρο.

Ο Στέλιος Βεϊσάκης συμμετείχε στα 200 και στα 100 μ. Ύπτιο, αλλά δεν «έλυσε» καθόλου από το βάρος του φαβορί που ξαφνικά είχε να αντιμετωπίσει, και έμεινε μακριά από τις επιδόσεις του και τον μεγάλο τελικό, απογοητεύοντας… τον εαυτό του και όλους μας που περίμεναν κάτι καλύτερο…

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, όπως κάθε χρόνο, έγιναν οι θεσμοθετημένες διοργανώσεις του Υγρού Στίβου Ρόδου, με τις οποίες έκλεισε ο Θερινός κύκλος, όπου με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με το ΤΡΙΑΘΛΟ RODOS CUP 2022 επιτέλους να πραγματοποιείται, σαν να είχαμε 2020 και 2021 και να χρίζει νικητές στις

Μεγάλες Κατηγορίες τους Σιμέλα Κακούλη και Στέλιο Βεϊσάκη. Στον 33ο Θαλάσσιο Μαραθώνιο, οι Στέλιος Βεϊσάκης και Κατερίνα Σαρή κέρδισαν τις κατηγορίες τους, και την ολυμπιακή απόσταση.

Για τέταρτη φορά στους αγώνες αυτούς έγινε και το BEACH WATER POLO 2022, με τεράστια επιτυχία για την Ανδρική και τη Γυναικεία Ομάδα που εκπροσώπησαν την Ομάδα στα Πρωταθλήματα Γ’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας, με τους «Δυνατούς» ενάντια στις «Γρήγορες» να έχουν έναν αγώνα επίδειξης που καταχειροκροτήθηκε από τους πολυάριθμους θεατές.

Όλοι στον Υγρό Στίβο Ρόδου αισιοδοξούν για τη νέα χρονιά, το 2023, να είναι γεμάτο επιτυχίες και να πραγματώσει τα όνειρα των αθλητών και αθλητριών του, που προετοιμάζονται καθημερινά για τις προκλήσεις του αύριο.

Φέτος επιτέλους θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, αμέσως μετά την πρωινή προπόνηση, στο «Μπλε Παλατάκι» του APOLLO BEACH και οι καλύτεροι των αθλημάτων για το 2022 θα τιμηθούν όπως τους αξίζει με… πανηγυρικό τόνο με τους συναθλητές, τους γονείς και τους φίλους της ομάδας τους».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”