«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση  του Εθνικού Θεάτρου

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας

Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μήνα υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για να εγκρίνει τους όρους δημοπράτησης και τον ορισμό των μελών της Επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού που αφορά το έργο αποκατάστασης και λειτουργίας του εθνικού θεάτρου της Ρόδου.

Πρόκειται για μία ουσιαστική εξέλιξη που αφορά το σημαντικό αυτό μνημείο με τη μεγάλη ιστορία για τον τόπο μας καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή του η οποία θα γίνει εκτός απροόπτου τις προσεχείς μέρες. Έτσι λοιπόν στη συνεδρίαση της Δευτέρας που θα είναι και η πρώτη της νέας χρονιάς και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει με τηλεδιάσκεψη και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσουν όλα τα διαδικαστικά για το διαγωνισμό του έργου.

Το έργο έχει συνολικό αρχικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 17.235.000 ευρώ , χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000 ευρώ από τον Δήμο Ρόδου.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και την εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κλπ) για την πλήρη αποκατάσταση του Μνημείου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό, με αίθουσες θεάτρου (λυρικού και πρόζας), χορού και μουσικής, αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, χώρους πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής σύμφωνα με τις εγκεκριμένες οριστικές μελέτες

Η πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής που στάλθηκε χτες στα μέλη της αναφέρει τα εξής:

«Σας καλούμε στη συνεδρίαση (1η) της Οικονομικής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί την 09η Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης zoom και σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες), σύμφωνα με:

- τον ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/τ.Α/9-7-2022) άρθρο 78 «Λήψη αποφάσεων συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19»,

- τον κανονισμό λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1682/τ.Β/04-05-2020),

- τις διατάξεις των άρθρων 175, 176 και 177 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύουν σήμερα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Όρων Δημοπράτησης, Ορισμού Πιστοποιημένου Χρήστη (χειριστή) μετά εξουσιοδότησης αυτού και Ορισμού μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών