Το θέμα των αντικειμενικών αξιών θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Το θέμα των αντικειμενικών αξιών θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Το θέμα των αντικειμενικών αξιών θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 720 ΦΟΡΕΣ

Κ. Ταρασλιάς: Παραβιάζει ανοικτές πόρτες ο Σ. Διακοσταματίου

Στο δημοτικό συμβούλιο θα φέρει εισήγηση για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών η Δημοτική Αρχή Ρόδου, όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος, απαντώντας στον κ. Σάββα Διακοσταματίου, είπε ότι «παραβιάζει ανοιχτές πόρτες».

Καταρχάς, για την ανανέωση της θητείας του από τον δήμαρχο, αυτές τις μέρες, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι το αντικείμενο της ενημέρωσης αποτελεί πολύ ιδιαίτερο στοιχείο για μία Δημοτική Αρχή, πολύ περισσότερο όταν βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο, όπου θα ειπωθούν και πράγματα τα οποία σε μία κανονική ροή δεν θα υπήρχαν.

Δηλαδή, την περίοδο των εκλογών βλέπουμε έναν ιδιαίτερο ζήλο από ανθρώπους, να προσπαθούν να επιδείξουν μία αντιπολιτευτική τακτική διότι καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμούν ότι θα τους προσφέρει καλύτερη δημοσιότητα».

Και συνέχισε: «Και δεν είναι τυχαίο ακόμα και το δημοσίευμα το οποίο είδα στις τοπικές εφημερίδες όπου ο πρώην Αντιδήμαρχος και σημερινός δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο να κάνει θέμα τις αντικειμενικές αξίες.

Ο αγαπητός Σάββας, δυστυχώς, παραβιάζει ανοιχτές πόρτες και λέω παραβιάζει ανοιχτές πόρτες διότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι και έχει άμεση πρόσβαση στην πολεοδομία και μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει ευρεία σύσκεψη με νομικούς, στο πλαίσιο του νόμου που λέει ότι μπορεί ο δήμος μιας περιοχής να ζητήσει αλλαγή των τιμών των αντικειμενικών αξιών».

Όπως είπε, ήδη από το Νοέμβριο που πραγματοποίησαν τη σύσκεψη, ο δήμαρχος έδωσε άμεση εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, την πολεοδομία, να προχωρήσει στη σύνταξη πίνακα με τις δικές μας προτάσεις για τις αντικειμενικές αξίες-μάλιστα ζήτησαν γι’ αυτό συνεργασία από την Εφορία και από τους συμβολαιογράφους, ενώ εστάλη και σχετικό έγγραφο προς τους προέδρους των κοινοτήτων όλου του νησιού ώστε να καταθέσουν την πρόταση για την περιοχή τους.

Και είπε, ακόμη: «Άρα, λοιπόν, είναι μία εργασία η οποία αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται. Ο κ. Διακοσταματίου γνωρίζει ότι αυτό πραγματοποιείται και γι’ αυτό σας λέω ότι είναι μία περίοδος που θα δεχθούμε διάφορα τέτοια θέματα τα οποία, στη συγκριμένη περίπτωση, δεν υφίστανται.

Εντός των ημερών η εισήγηση ολοκληρώνεται, θα περάσει το από δημοτικό συμβούλιο η πρότασή μας αυτή, διότι και εμείς πραγματικά θεωρούμε άδικο να είναι πολύ υψηλά οι αντικειμενικές αξίες σε αγροτικές περιοχές οι οποίες δεν έχουν την ίδια εμπορική αξία απ’ ό,τι θα είχε και ένα οικόπεδο που είναι παραθαλάσσιο, είναι σε μία ζώνη εξέχουσα από τουριστικής άποψης κτλ.

Τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη, για όλα δουλεύουμε με σύστημα και προσπαθούμε το καλύτερο αυτή τη χρονιά». »Άρα, λοιπόν, στα καθήκοντά του θεωρεί ότι πέφτει μία πολύ μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση και ήδη συντονίζεται με συνεργάτες μέσα στη Δημοτική Αρχή ώστε και αυτές οι συναντήσεις μας να είναι πιο μεθοδικές, πιο ολοκληρωμένες για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό στην ενημέρωση των πολιτών», κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς.

Το ακίνητο «Ψιμόριφου» Επίσης, χθες, έκανε γνωστό ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου το ακίνητο «Ψιμόριφου» ανήκει τελεσίδικα στον δήμο της Ρόδου. Είπε, συγκεκριμένα: «Με πολλή χαρά δεχθήκαμε την απόφαση από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία, το περίφημο ακίνητο, το κληροδότημα του Ψιμόριφου, πλέον με απόφαση του Αρείου Πάγου, ανήκει στον δήμο και έχει τελεσιδικήσει η απόφαση.

Είναι μία απόφαση η οποία μας δικαιώνει μετά από αγώνα αρκετών χρόνων και είναι μία ακόμη πολύ σημαντική απόφαση γιατί έχει να κάνει και με το χαρτοφυλάκιο του δήμου όσο αφορά στην ακίνητη περιουσία. Ερωτηθείς, τέλος, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κάποια σχέδια για την αξιοποίησή του, καθώς ήταν μία διαδικασία που ξεκίνησε από πολύ παλιά, το είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα και ο τότε δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, πέρασε μία μεγάλη δικαστική διαδικασία πολλών χρόνων και τελικά ο δήμος θεωρεί ότι δικαιώθηκε με αυτή την απόφαση.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου