Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών για τον καθαρισμό της κρήνης Μαχάνης (Βίντεο)

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών για τον καθαρισμό της κρήνης Μαχάνης (Βίντεο)

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών για τον καθαρισμό της κρήνης Μαχάνης (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1568 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες ήταν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην κρήνη της πηγής Μαχάνης στην Ιξιά για έναν εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής που τα τελευταία χρόνια είχε γεμίσει με μπάζα και σκουπίδια.

Τη δράση διοργάνωσε ο σύλλογος «Πολίτες για μία Πράσινη Ρόδο» σε συνεργασία με τον δικηγόρο και κινηματογραφιστή Γιώργο Τζεδάκη, ενώ συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, του «Βακούφ Ρόδου», του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας, του Συλλόγου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου και της ΚοινΣΕπ «Ο Από μηχανής Άνθρωπος».

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που δημοσίευσε ο Γιώργος Τζεδάκης στο youtube κανάλι του «Μια σταγόνα Ροδίτικης Ιστορίας» όπου το «ξεχασμένο» μνημείο ζωντανεύει και η περιοχή φαίνεται πλέον πεντακάθαρη και φροντισμένη. 

Μιλώντας στον κ. Τζεδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας περιβάλλοντος Ρόδου, κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, δήλωσε για τον καθαρισμό: «Ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στον καθαρισμό της πηγής της Μαχάνης μαζί με τη διαδικτυακή ομάδα «Πολίτες για μια πράσινη Ρόδο» και βέβαια όλους τους ενεργούς πολίτες που σήμερα ήρθαν εδώ τους οποίους και πρέπει να ευχαριστήσουμε.

Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε στο υπουργείο Πολιτισμού, ώστε ο τόπος αυτός να χαρακτηριστεί ως μνημείο. Επίσης να παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας να διατηρήσουν τον χώρο όπως είναι γιατί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με πεταμένα μπάζα, κάτι που δεν τιμά τον πολιτισμό μας».

Για το μνημείο μίλησε και η κα. Χρύσα Κρομμύδα, διπλωματούχος ξεναγός, αναφέροντας τα εξής: «Θυμάμαι τον πατέρα μου, Μανώλη Κρομμύδα, από παλιά ροδίτικη οικογένεια που μας έλεγε ότι από πολύ παλιά η Ιαλυσός ήταν παραθεριστικό κέντρο των αστικών οικογενειών της Ρόδου.

Σ’ αυτήν εδώ την περιοχή υπήρχε μια μουσουλμανική κρήνη και ερχόντουσαν πολλοί Ροδίτες για εκδρομές, πικ νικ. Ο χώρος τότε ήταν περιποιημένος, καθαρός με λουλούδια, με δέντρα, πορτοκαλιές, μανταρινιές».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο