Στάλθηκαν χθες δύο τόνοι βοήθειας από το λιμάνι της Ρόδου για τους σεισμόπληκτους

Στάλθηκαν χθες δύο τόνοι βοήθειας από το λιμάνι της Ρόδου για τους σεισμόπληκτους

Στάλθηκαν χθες δύο τόνοι βοήθειας από το λιμάνι της Ρόδου για τους σεισμόπληκτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1939 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα η αποστολή στην Τουρκία μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε στη Ρόδο από συμπατριώτες μας.

Ειδικότερα χτες το πρωί φορτώθηκαν στο πλοίο Sea Star Lindos 200 μεγάλες συσκευασίες με διάφορα είδη για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, συνολικού βάρους περίπου 2 τόνων, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία που περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα 4 τόνους.

Τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες θα μεταφερθούν με το ημερόπλοιο στο Φετιγιέ και από εκεί οδικώς θα μεταφερθούν στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από το φονικό σεισμό. Μάλιστα χτες παρών στη διαδικασία της φόρτωσης ήταν και ο πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο Salim Kircaliali.

Σημειώνεται ότι ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται και στην Κω η οποία και εκείνη θα σταλεί με ημερόπλοια στα απέναντι τουρκικά παράλια για να προωθηθεί στις δοκιμαζόμενες περιοχές.


Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμος της Σύμης πρόκειται σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και φορείς του νησιού να συνδράμει τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Ντάτσα απευθείας από τη Σύμη. Εκεί έχουν μεταφερθεί περίπου 2.500 άστεγοι που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας και ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας έχει ήδη κάνει τις συνεννοήσεις για τη μεταφορά.


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ» εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για τη συγκέντρωση και μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από το νησί μας προς τη γείτονα χώρα, καθώς και στους εθελοντές επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων