Συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Ρόδου σε εκπαιδευτική συνάντηση στη Φινλανδία

Συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Ρόδου σε εκπαιδευτική συνάντηση στη Φινλανδία

Συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Ρόδου σε εκπαιδευτική συνάντηση στη Φινλανδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 973 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου στο Πρόγραμμα ERASMUS + KA229 με τίτλο “The well-being of students in and out of school” (Η ευεξία των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο) με το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ούλου της Φινλανδίας από τις 25 /9 έως τις 30/9 του 2022.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο σχολείο Kaukovainion koulu μια σειρά από δραστηριότητες σχετικές με τον ρόλο της τέχνης στην ανθρώπινη υγεία και την ευημερία.

Επισκέφθηκαν το επιστημονικό κέντρο Tietomaa, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, που αφορούν στο μέλλον της περιοχής, όπως την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την περιβαλλοντική ρύπανση και το ρόλο του περιβάλλοντος στην ποιότητα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Είχαν την ευκαρία να επισκεφθούν το πολιτιστικό κέντρο του Valve, όπου παρακολούθησαν διάλεξη για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας διατύπωσαν απορίες και συζήτησαν με την υπεύθυνη της παρουσίασης για τις δυνατότητες που παρέχονται στους μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην πόλη Ροβανιέμι, επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη, από το οποίο τα παιδιά απέστειλαν σε αγαπημένα τους πρόσωπα ευχετήρια κάρτα που είχαν φιλοτεχνήσει σε εργαστήρι χειροτεχνίας στο σχολείο.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών Arktikum στο Ροβανιέμι.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εργαστήριο τέχνης στο σχολείο, όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες μουσικής, τέχνης και χειροτεχνίας, ακολούθησε εργαστήρι χορού στο σχολείο και παρακολούθηση αγώνα χόκεϊ επί πάγου.

Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του φινλανδικού σχολείου και έτσι γνώρισαν από κοντά τον τρόπο ζωής τους και δημιούργησαν δεσμούς φιλίας.

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου