Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στη Νάπολη της Ιταλίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στη Νάπολη της Ιταλίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στη Νάπολη της Ιταλίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1317 ΦΟΡΕΣ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού) συμμετέχοντας μαζί με κλασικά λύκεια της Ιταλίας και μερικά ελληνικά σχολεία στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Νάπολη από την Επιτροπή Καθηγητών και την Ελληνική Κοινότητα με την αιγίδα του δήμου, της Ελληνικής Πρεσβείας, του Αρχαιολογικού Μουσείου και άλλων θεσμικών φορέων.


Το θέμα του φετινού μαραθωνίου των σχολείων ήταν η ειρήνη. Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν συνέταξαν επιστολή προς τους ισχυρούς της γης ζητώντας να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις και προετοίμασαν παρουσιάσεις αποσπασμάτων από έργα κυρίως της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Η παρουσίαση του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου είχε τον τίτλο «Τα δεινά του πολέμου και η αξία της ειρήνης στην αρχαία και νέα ελληνική ποίηση» και περιλάμβανε απαγγελία αποσπασμάτων από έργα της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας καθώς και τραγούδι.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν 27 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη, Λεντή Καλλιόπη και Χατζηζήση Ελένη.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου ευχαριστεί τον καθηγητή κ. Γιάννη Κορίνθιο, εμπνευστή της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας και τη λοιπή οργανωτική επιτροπή και τους συγχαίρει για την άψογη διοργάνωση του εορταστικού διημέρου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας