Δέκα τόνους βοήθεια προσέφεραν οι Ροδίτες για τους σεισμόπληκτους

Δέκα τόνους βοήθεια προσέφεραν οι Ροδίτες για τους σεισμόπληκτους

Δέκα τόνους βοήθεια προσέφεραν οι Ροδίτες για τους σεισμόπληκτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Με μία πρωτοφανή ανταπόκριση των Ροδιτών, πολιτών, φορέων, συλλόγων και άλλων, ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, με το υλικό που θα σταλεί να φθάνει τους δέκα τόνους!

Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Τριάντος, η συγκέντρωση του υλικού από τον δήμο Ρόδου στο χώρο του ΚΑΠΗ (σ.σ. παραπλεύρως εισόδου «ΡΟΔΑ»), που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, ολοκληρώθηκε χθες με τη συγκέντρωση δέκα τόνων τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ειδών υγιεινής κτλ.

Αυτό που χρειάζονται τώρα είναι παλέτες για τη συσκευασία όλου αυτού του υλικού και όσοι συμπολίτες μας θέλουν να συνεισφέρουν και σ’ αυτό μπορούν να τις αφήνουν επίσης στο χώρο των ΚΑΠΗ.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκκληση για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία και τη Συρία, στη Ρόδο εκδηλώθηκε ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης.

Γέμισε ασφυκτικά ο χώρος του ΚΑΠΗ, με την εθελοντική συνδρομή δεκάδων συμπολιτών μας
Γέμισε ασφυκτικά ο χώρος του ΚΑΠΗ, με την εθελοντική συνδρομή δεκάδων συμπολιτών μας

Ήδη, από τις πρώτες ώρες που άρχισε η συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ, η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν πολύ μεγάλη και συγκινητική, με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει πολύ γρήγορα.

Το ίδιο, βέβαια, συνέβη και με τους υπόλοιπους φορείς, συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που συγκέντρωναν υλικό όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Αλλά και από πλευράς του δήμου Ρόδου, δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του αντιδημάρχου, απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια για τον συντονισμό και συνεννόηση με το τουρκικό προξενείο ώστε να βρεθεί ο τρόπος που όλο αυτό το υλικό θα φθάσει πιο γρήγορα και σίγουρα στους δοκιμαζόμενους λαούς.

Ανέφερε, χθες, σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής:
«Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία.

Η βοήθειά σας και η προσφορά σας ήταν ανεκτίμητη με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση άνω των δέκα τόνων ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Εκ μέρους του δημάρχου Ρόδου Αντ. Καμπουράκη και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γ. Τριάντου, ευχαριστούμε τους πολίτες της Ρόδου, το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, του ΚΑΠΗ Ρόδου και τους ωφελούμενους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη