Νίκος Γερονικόλας: «Καμία προσβολή και κανένας εκβιασμός δεν θα μείνουν αναπάντητα. Κατέθεσα ήδη δύο μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων»

Νίκος Γερονικόλας: «Καμία προσβολή και κανένας  εκβιασμός δεν θα μείνουν  αναπάντητα.  Κατέθεσα  ήδη δύο μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων»

Νίκος Γερονικόλας: «Καμία προσβολή και κανένας εκβιασμός δεν θα μείνουν αναπάντητα. Κατέθεσα ήδη δύο μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3190 ΦΟΡΕΣ

Μηνύσεις κατά δύο συγκεκριμένων ιστοσελίδων ενημέρωσης έχει υποβάλει ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΔ Νίκος Γερονικόλας.

Με τον τρόπο αυτό επιζητά ηθική αποκατάσταση για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο συντάκτης προς το πρόσωπό του. Το επίμαχο δημοσίευμα - σχόλιο , δεν αρκέστηκε στην περιγραφή γεγονότων, αλλά προέβη όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε δίκη προθέσεων χωρίς στοιχεία και επιπλέον προχώρησε στη διατύπωση προσβλητικών χαρακτηρισμών, υπερβαίνοντας τα όρια της υγιούς δημοσιογραφίας. Η μήνυση στρέφεται ενάντια δύο ιστοσελίδων ενημέρωσης, καθώς και στις δύο, διαχειριστής ή και ιδιοκτήτης εμφανίζεται να είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο και χρησιμοποιεί όμοιους χαρακτηρισμούς. Ο ίδιος ο κ. Νίκος Γερονικόλας δήλωσε:

«Σ' ένα μικρό τόπο όπως τα νησιά μας, όπου οι περισσότεροι γνωριζόμαστε, ποιος πολίτης που εργάζεται και μεγαλώνει την οικογένειά του μπορεί να διαχειριστεί τις δημόσιες ύβρεις που θυμίζουν στοχευμένες πολιτικές εκτελέσεις;

Οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο θύμα της στοχοποίησης αλλά και στις ζωές των παιδιών του και στην εργασία του. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι. Χρησιμοποιούν τη δημοσιογραφία ως «φερετζέ», «όπλο και μέσο ψυχικού καταναγκασμού» για να επιβάλουν σιωπή υπέρ των πολιτικών που υποστηριζουν».

«Πλέον οποιεσδήποτε ανάλογες προσβολές, ύβρεις ή και συκοφαντίες σε βάρος μου, θα καταλήγουν στη δικαιοσύνη. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να με κάμψουν ή και να με αποτρέψουν να πολιτεύομαι άφοβα και με ήθος. Κανενός είδους άμεσος ή έμμεσος εκβιασμός δεν θα μείνει αναπάντητος, είτε γίνεται σκόπιμα είτε όχι, λόγω άγνοιας των κανόνων δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας,.» υπογραμμίζει ο κ Γερονικόλας.

Μέσα, λοιπόν, από τη μήνυσή του ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, θεωρεί ότι αναδεικνύει πως ο συντάκτης του επίμαχου κειμένου, με αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς προσπαθεί να τον «φιμώσει» και όχι να υπηρετήσει την ενημέρωση του κοινού. Την ίδια άποψη εμφανίζονται να υιοθετούν και άλλοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» με τον ίδιο και οι οποίοι φέρονται να τον παρακίνησαν να κινηθεί νομικά στηρίζοντάς τον έτσι ηθικά και πολιτικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ένας εξ αυτών δημοτικός σύμβουλος, προτίθεται και αυτός να καταθέσει άμεσα την προσεχή εβδομάδα μήνυση και αγωγή σε μέσα ενημέρωσης. «Από αρκετούς αυτοδιοικητικούς κύκλους εδώ και καιρό αναπτύσσονται ανάλογοι προβληματισμοί για τα κίνητρα και τις επιπτώσεις από τη δράση και τη γραφή συγκεκριμένων ιστοσελίδων . Ποιος πολίτης είναι διατεθειμένος να ασκήσει δημόσια κριτική προς τους κατέχοντες εξουσία, γνωρίζοντας ότι στη συνέχεια θα υποστεί δημόσια διαπόμπευση και bullying επί προσωπικού από τέτοιου είδους ιστοσελίδες; - σημειώσε ο κος Γερονικόλας! Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική κατάσταση που αν δεν ανατραπεί και παγιωθεί, θα θέσει σε πολιτική ομηρία όχι μόνο τους αιρετούς αλλά όλη την κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Γερονικόλας θέλοντας να καταδείξει ότι πρόκειται για στοχευμένη κίνηση εξυγίανσης της δημόσιας ζωής που δεν στρέφεται γενικά κατά της ελεύθερης δημοσιογραφίας μας ανέφερε τα εξής: «Διαχρονικά ο Τύπος της Ρόδου έχει αποδείξει ότι κρατάει ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης και με την πολυφωνία του υπηρετείται η δημοκρατία.

Είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό,  Μέσα Ενημέρωσης να τρομοκρατούν όποιον ασκεί κριτική, καταθέτει αιτήματα ή εναλλακτικές προτάσεις αντί να δίνουν βήμα σε όλους τους πολίτες και πολιτικούς. Υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που υπηρετεί τους πολίτες και στη στρατευμένη που με ύβρεις και όχι πολιτική κριτική προστατεύει την εξουσία αντί να την ελέγχει.

Νιώθω υποχρεωμένος, λοιπόν, να αμυνθώ νομικά σε προσωπικό επίπεδο, προστατεύοντας την τιμή, την οικογένεια και τη δουλειά μου όπου απασχολούνται εκατοντάδες συνεργάτες και εργαζόμενοι.

Το κυριότερο όμως είναι ότι με την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη συμβάλλω και για να μπει ένα φρένο σε αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική που χαρακτηρίζει μόνο καθεστώτα. Σίγουρα το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατονομάζω στη μήνυσή μου, πρέπει να απομονωθεί και από τα υγιή στοιχεία της τοπικής δημοσιογραφίας».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου