Εντυπωσιακή η προσέλευση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Κουνάκη

Εντυπωσιακή η προσέλευση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Κουνάκη

Εντυπωσιακή η προσέλευση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Κουνάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2705 ΦΟΡΕΣ

Το "παρών" έδωσαν πολλά γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην περιοχή μας

Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Παναγιώτη Κουνάκη.

Στο γραφείο του, επί της οδού Βενετοκλέων 37, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από υποστηρικτές και φίλους του υποψήφιου βουλευτή ενώ το "παρών" έδωσαν πολλά στελέχη του κόμματος τοπικά. Ανάμεσά τους ήταν ο τέως Δήμαρχος Ρόδου και επίσης υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Νίκος Ζωίδης και Βασίλης Παπανικόλας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο τέως Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Γραμματέας της ΠΕΔ κ. Γιώργος Πόκκιας και πολλοί άλλοι.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας, ο υποψήφιος βουλευτής, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μίλησε στους παριστάμενους. Αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη στήριξή τους, αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος βουλευτής:

"Η πρόταση του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, να συμμετέχω στο ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα αποτελεί μία ξεχωριστή τιμή για μένα. Γιατί μου δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να εκπροσωπήσω, να διεκδικήσω και να δώσω μάχη για τον τόπο μου και τους συμπατριώτες μου. Τον τόπο που μεγάλωσα, ζω και αγαπώ όσο τίποτε. Και σ' αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη ανατροπή, μπαίνω στην πρώτη γραμμή μετά από συστάσεις αρκετών φίλων εδώ και τιυςς ευχαριστώ πάρα πολύ".

"Σας καταθέτω την εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας καταθέτω τη γνώση της πραγματικής οικονομίας αλλά και τη γνώση των πραγματικών αναγκών του τόπου. Μα πάνω απ' όλα, σας καταθέτω τη διάθεσή μου, τη δέσμευσή μου και το πείσμα μου για αγώνα και προσφορα. Και αυτή ακριβώς η διάθεση για προσφορά είναι η ανανέωση που θέλω να εκφράσει η υποψηφιότητά μου. Ανανέωση όχι σαν ένα ωραίο σύνθημα ή με όρους ηλικιακούς αλλά την ανανέωση ως μία δύναμη που φέρνει στο προσκήνιο νέες ιδέες και φρέσκιες. Που αλλάζει νοοτροπίες και πρακτικές. Που δημιουργεί ξανά σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με την πολιτική...Γιατί η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα κλειστό κλαμπ των ίδιων και των ίδιων ανθρώπων που βρίσκονται επί είκοσι και τριάντα χρόνια στο προσκήνιο και στα βουλευτικά έδρανα. Για μένα βουλευτής είναι να έχεις τη δουλειά σου, να προσφέρεις για μία, δύο, τρεις θητείες και μετά να επιστρέφεις σπίτι σου και στο νησί σου...".

Μίλησε, όμως, και για το πως αντιλαμβάνεται τη δουλειά του βουλευτή Δωδεκανήσου: 

"Ένας Δωδεκανήσιος βουλευτής πρέπει να ενώνει δυνάμεις, να παλεύει, να διεκδικεί και να είναι η πραγματική φωνή των δωδεκανησίων στη βουλή. Να παλεύει για το ΦΠΑ, να παλεύει για τη διασύνδεση, την καταπολέμηση της ανεργίας, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, την απαράδεκτη τακτική των funds με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις και φυσικά να παλεύει για το ακτινοθεραπευτικό και συνολικά για τα θέματα υγείας σε ένα νομό που έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός, (όπως και όλοι που έχουν διατελέσει βουλευτές και σε θέσεις ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ...".

Ο κ. Κουνάκης αναφέρθηκε ακόμη στη διάθεσή του να παλέψει για τη δημιουργία  ενός "σκληρού Δωδεκανησιακού λόμπι" για τα βασικά πράγματα που έχουμε ανάγκη στο νόμο μας "που δεν έχουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα", όπως είπε. Επίσης, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον τόπο καταγωγής του πατέρα του, τον Έμπωνα, που, όπως είπε για πρώτη φορά έχει υποψήφιο βουλευτή, αλλά και της μητέρας του, που είναι η Σύμη και αναφέρθηκε βέβαια στην αείμνηστη Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και τον πατέρα της.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν όταν ο κ. Χατζηδιάκος έκανε ένα συμβολικό δώρο στον συνυποψήφιό του στο ψηφοδέλτιο, μία εικόνα της Αγίας Σκέπης.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»