Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για εκβιασμό επιχειρηματία της Ν. Ρόδου

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για εκβιασμό επιχειρηματία της Ν. Ρόδου

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για εκβιασμό επιχειρηματία της Ν. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος και ο 37χρονος που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία της Νότιας Ρόδου.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας στις αρχές Νοεμβρίου 2022 και σε αυτήν φέρονται να εμπλέκονται τρία άτομα: ένας 43χρονος, ο 37χρονος και ο 26χρονος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δύο πρώτοι εμπλεκόμενοι φέρονται να ζήτησαν από επιχειρηματία στην περιοχή «Πεύκους» της Λίνδου, υπό την απειλή μαχαιριού, το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ για λογαριασμό του 26χρονου καθώς και άλλα 500 ευρώ για τους ίδιους!

Πιο αναλυτικά, ο 43χρονος και ο 37χρονος κατηγορούνται ότι μετέβησαν απογευματινές ώρες στις 3 Νοεμβρίου 2022 στο κατάστημα που λειτουργεί ο επιχειρηματίας και του ζήτησαν να τους δώσει τα 1700 ευρώ τα οποία φέρονται να αποτελούν οικονομική διαφορά για εργασίες που φέρεται να έχει κάνει ο 26χρονος στο κατάστημα του επιχειρηματία.

Επίσης οι ίδιοι φέρονται να ζήτησαν να τους δώσει και άλλα 500 ευρώ για λογαριασμό τους.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου, αστυνομικοί του οποίου στις 4 Νοεμβρίου 2022 κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 43χρονο, ενώ ο 37χρονος είχε διαφύγει της σύλληψης.

Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, χθες το μεσημέρι ο 37χρονος και ο 26χρονος προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη για να απολογηθούν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Πιο αναλυτικά, ο 26χρονος είπε πως είχε κάνει κάποια δουλειά στον 41χρονο επιχειρηματία για την οποία δεν είχε πληρωθεί και του όφειλε περίπου 2000 ευρώ.

Αυτό το γνώριζε ο 37χρονος με τον οποίο το είχαν συζητήσει κάποια στιγμή που είχαν βρεθεί για καφέ. Όταν λοιπόν τη συγκεκριμένη ημέρα ο 37χρονος πήγε βόλτα με τον 43χρονο και βρέθηκαν στους Πεύκους όπου ήταν ο επιχειρηματίας, του μίλησε και του ζήτησε ευγενικά τα χρήματα που όφειλε στον 26χρονο φίλο του.

Ωστόσο ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν αυτός που τον έβρισε και του επιτέθηκε φραστικά.

Τα ίδια περίπου ισχυρίστηκε και ο 26χρονος και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τον έταιρο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, τον 43χρονο, είχε απολογηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2022, οπότε και αρνήθηκε ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ την ίδια ημέρα ο 41χρονος επιχειρηματίας δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή, προέβη σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος μόνο του 37χρονου και του 26χρονου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος απολογούμενος είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να γίνει και πως απλώς πήγε μία βόλτα μαζί με τον 37χρονο έως τους Πεύκους στη Νότια Ρόδο προκειμένου να «ανοίξουν» τη δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν.

Στη συνέχεια, επρόκειτο να καθίσουν για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Στη διαδρομή όμως, είχε πει ο 43χρονος, πως ο 37χρονος του δήλωσε πως θα κάνει μία στάση για μία δουλειά που είχε.

Όταν έφθασαν έξω από την επιχείρηση του 41χρονου, ο 37χρονος μπήκε μέσα και ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι τον περίμενε στη μηχανή.

Λίγα λεπτά αργότερα όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και οι δύο άνδρες λογομαχούσαν, μπήκε μέσα και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να τους ηρεμήσει.

Ο 43χρονος είχε αρνηθεί ότι έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ή την όποιας μορφής εκβίαση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών