Τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 49χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 49χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 49χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 911 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκε χθες 49χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής για να δικαστεί για ποσότητα κοκαΐνης που είχε βρεθεί στην κατοχή του, κατά την διερεύνηση υπόθεσης κλοπής ποσού 50.000 ευρώ από γραφείο εταιρείας στη Ρόδο.

Η κλοπή είχε γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου 2023 και στα μέσα Μαρτίου, διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του 49χρονου που φέρεται ως ο ένας από τους δύο δράστες, βρήκαν μέρος των χρημάτων που είχαν κλαπεί και ποσότητα κοκαΐνης βάρους 5,4 γραμμαρίων. Η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς τα ναρκωτικά και εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο έκρινε ένοχο τον 49χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως την ποσότητα αυτή την είχε για δική του χρήση.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Η κλοπή των 50.000 ευρώ

Όπως έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία, η κλοπή φέρεται να έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2023 σε γραφείο εταιρείας στη Ρόδο, το οποίο και κατηγορείται ότι παραβίασε ο 49χρονος Αλβανός μαζί με ένα συνεργό του και στη συνέχεια από κοινού αφαίρεσαν περίπου 40.000 – 50.000 ευρώ και τραπεζικές επιταγές.

Ωστόσο, η κλοπή καταγγέλθηκε στις αρχές Μαρτίου στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 να την εξιχνιάσουν και να καταλήξουν ότι δράστης είναι ο 49χρονος αλλοδαπός.

Σε έλεγχο που έγινε κατά τον εντοπισμό του 49χρονου και την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 33.935 ευρώ
• Κοκαΐνη βάρους 5,4 γραμμαρίων
• Βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• 4 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 49χρονος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί και είχε καταδικαστεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση κλοπής πετρελαίου θέρμανσης από το νοσοκομείο της Ρόδου το χρονικό διάστημα 2013 – 2015.

Μάλιστα για την υπόθεση του πετρελαίου, πρωτόδικα τον Ιούλιο του 2019 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για απλή κλοπή ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, συμμορία και αντίσταση και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τον Μάιο του 2021 η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Δημητριάδη και Άκη Δημητριάδη, έκρινε ένοχο για απλή κλοπή τον αλλοδαπό και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία της συμμορίας, κρίνοντας τον αθώο.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων