Προκλήσεις και εντάσεις στη Μεσόγειο: Ο ρόλος του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας

Προκλήσεις και εντάσεις στη Μεσόγειο: Ο ρόλος του διεθνούς δικαίου  και του δικαίου της θάλασσας

Προκλήσεις και εντάσεις στη Μεσόγειο: Ο ρόλος του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το τρίτο σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν, η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή & Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για το Γ’ Κύκλο Σεμιναρίων με θέμα: «Ασφάλεια και συνεργασία στη Μεσόγειο & στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», που συνδιοργανώνουν οι τρεις φορείς και συντονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Σωτήρης Ντάλης.


Το τρίτο σεμινάριο είχε θέμα :
«Σύγχρονες προκλήσεις και εντάσεις στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ρόλος του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας στην αντιμετώπισή τους», με εισηγήτρια την κα Μαρία Τελαλιάν που είναι από το 2020 μέχρι σήμερα Νομικός Σύμβουλος παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου καθώς και από το 2022 Επίτιμος Νομικός Σύμβουλος στο υπουργείο των Εξωτερικών.

Η κα Τελαλιάν έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Διαπραγματεύσεων από την 35χρονη σταδιοδρομία της στο ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, ως προϊσταμένη της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας.


Την παρουσίαση της εκδήλωσης η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα», με χρηματοδότηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκανε η κα Βάνα Αγγελοπούλου Μανωλάκη, Δ/νουσα Σύμβουλος του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς.


Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγητής Γιάννης Σεϊμένης.
Είχαν προηγηθεί τα σεμινάρια με τον πρέσβη επί τιμή και πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κο Γεώργιο Σαββαΐδη και την πρέσβη επί τιμή κα Κατερίνα Μπούρα. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν προπτυχιακοί & μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές, στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νομικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»