Στη Ρόδο έζησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος - Ο πατέρας του είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου

Στη Ρόδο έζησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος - Ο πατέρας του είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου

Στη Ρόδο έζησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος - Ο πατέρας του είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3189 ΦΟΡΕΣ

Διοικητής στην Ασφάλεια Ρόδου και στη συνέχεια αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου τη χρονική περίοδο 1978 – 1979, είχε διατελέσει ο πατέρας του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Ιατρικής του Harvard κου Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ο ίδιος έμεινε μαζί με την οικογένειά του στη Ρόδο για πολλά χρόνια, και μάλιστα σε συναντήσεις που είχε φίλους και γνωστούς του από τη Ρόδο, θυμήθηκε τα παλιά όμορφα μαθητικά του χρόνια, όταν ο ίδιος, διάβαζε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ή την αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου, παρέα με τον πατέρα του που ήταν ανώτερος αξιωματικός.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Harvard και Κλινικός Ογκολόγος στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. Ο διακεκριμένος επιστήμονας ήταν από αυτούς που συμβούλευαν τον Αλέξη Τσίπρα στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ηλιόπουλος όλη την προηγούμενη περίοδο τοποθετούνταν για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία, ενώ τόνιζε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

«Το δίδαγμα της πανδημίας είναι ότι χρειαζόμαστε μια εύρωστη δημόσια υγεία», είχε τονίσει σε συνέντευξή του στην «Αυγή» το 2022 όταν είχε πάρει μέρος και στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με την πρόταση που θα πρέπει να έχει η Αριστερά για το ΕΣΥ, ο Όθων Ηλιόπουλος είχε τονίσει ότι: «Στην πανδημία φτάσαμε με ένα αποδυναμωμένο σύστημα Υγείας. Όπως αποδυναμωμένο ήταν και στη βόρεια Ιταλία, με τη μεγάλη καταστροφή που ξέρουμε. Η κυβέρνηση Σαλβίνι είχε απολύσει τους γιατρούς και είχε μειώσει τη χρηματοδότηση στην Υγεία.

Ο καθηγητής Όθωνας Ηλιόπουλος τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School.

Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Ο Δρ. Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, στη μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοϊατρική έρευνα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας