Ανακοινώθηκε η ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3233 ΦΟΡΕΣ

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και ο εξοπλισμός του ακτινοθεραπευτικού κέντρου θα καλυφθεί από το ταμείο ανάκαμψης

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ η ίδρυση ακτινοθεραπυτικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, υπάρχουν έτοιμες και εγκεκριμένες η κτηριολογική μελέτη, η αρχιτεκτονική μελέτη, η στατική μελέτη και η μελέτη ακτινοπροστασίας που ήταν προαπαιτούμενες για την λειτουργία του τμήματος το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο 1360 τ.μ. στο νοσοκομείο του νησιού σε κτήριο που θα ανεγερθεί.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την αναπληρωτή υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν και αρκετά άλλα ζητήματα που αφορούν θέματα υγείας της περιοχής μας.

Γιώργος Χατζημάρκος: Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας

Σε σχετική ανακοίνωση ο περιφερειάρχης αναφέρει:

Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ενα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορώ ή αν μου επιτρέπεται να ξεχωρίσω ένα έργο ανάμεσα στα 500+ που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ζωής μας, θα το κάνω.

Γιατί, όλα γίνονται όταν υπάρχει πυξίδα, σχέδιο, επιμονή, σοβαρότητα και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενός τόπου, που μπορούν και επιθυμούν να παλέψουν δημιουργικά.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών