Κατερίνα Εμμανουήλ: «Στη Ν.Δ. παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε συμμάχους τον κόσμο και την εμπειρία μας»

Κατερίνα Εμμανουήλ: «Στη Ν.Δ. παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε συμμάχους τον κόσμο και την εμπειρία μας»

Κατερίνα Εμμανουήλ: «Στη Ν.Δ. παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε συμμάχους τον κόσμο και την εμπειρία μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1119 ΦΟΡΕΣ

Το απολαμβάνει αυτό το «ταξίδι» ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα η Κατερίνα Εμμανουήλ. Δύσκολο και εξοντωτικό σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες αντοχές, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό κι άκρως ενδιαφέρον, όταν ανταμώνει με τους νησιώτες μας, που «γαντζωμένοι» στα μικρά και μεγάλα νησιά του νομού μας φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Η υποψήφια βουλευτής, ζυμωμένη μέσα στην ίδια τη νησιωτική κοινωνία, γνωρίζει πολύ καλά όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα του τόπου μας.

Στη «Ροδιακή» απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο για την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, για τη στάση των νησιωτών μας έναντι των προβλημάτων, για τη νεολαία και τη σχέση που έχει μαζί τους, καθώς επίσης και για την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό της, προτείνοντάς της να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.

Κυρία Εμμανουήλ, σαν έτοιμη από καιρό, δίνετε κι εσείς τη δική σας μάχη, οργώνοντας από άκρη σ’ άκρη τα Δωδεκάνησα. Πώς βιώνετε όλο αυτό το «ταξίδι» ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης σε λίγες μέρες;
Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι νησί - νησί, για να γνωρίσω αλλά και να με γνωρίσουν οι νησιώτες μας απ’ άκρη σ’ άκρη της Δωδεκανήσου. Δύσκολο και εξοντωτικό να είσαι υποψήφιος σε έναν νησιωτικό νομό, όπως είναι ο δικός μας.

Τελικά όμως, συνειδητοποιείς ότι αξίζει τον κόπο, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις τις ομορφιές και τη γοητεία αυτού του πανέμορφου τόπου, αλλά και να γνωριστείς από κοντά με τους αξιοθαύμαστους νησιώτες μας, που ζουν, προκόβουν και μεγαλουργούν στο νότιο ανατολικό Αιγαίο, φυλάσσοντας Θερμοπύλες.

Θα μπορέσει άραγε να αποκτήσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία; Και αν όχι, θα μπει σε περιπέτεια εκτιμάτε ο τόπος και η χώρα μας;
Η αίσθηση που αποκομίζω τους τελευταίους μήνες από τον κόσμο, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία σίγουρα είναι πρώτο κόμμα, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Δυστυχώς όμως, η απλή αναλογική την οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει πρόβλημα στον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνειδητά επέλεξε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο δύναται να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

Είναι γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας, η ελληνική κοινωνία γενικότερα, φαίνεται πως δεν είναι ακόμα έτοιμη για κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας.

Πολυκομματικές κυβερνήσεις κρατών της Βόρειας κυρίως Ευρώπης δεν ταιριάζουν στο ταμπεραμέντο του ελληνικού πολιτικού κόσμου.

Άλλωστε η απλή αναλογική όπως εφαρμόστηκε πριν πέντε χρόνια και στην τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Απαιτείται συστράτευση για την επίτευξη αυτοδυναμίας, όχι μόνο στις πρώτες, αλλά οπωσδήποτε και στις δεύτερες εκλογές.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στη δίνη της ακυβερνησίας.

Στις επαφές, τις συζητήσεις και τις συναντήσεις που έχετε σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, ποιος είναι ο προβληματισμός του κόσμου και των κατοίκων των νησιών μας;
Ο προβληματισμός και τα ζητήματα γενικότερα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας διαφέρουν από νησί σε νησί.

Δυστυχώς στον νομό μας έχουμε νησιά πρώτης, δεύτερης και τρίτης ταχύτητας.

Άλλα τα προβλήματα και οι προβληματισμοί των κατοίκων της Ρόδου και άλλα των κατοίκων της Καρπάθου και της Καλύμνου. Άλλα θέματα έχει η καθημερινότητα των κατοίκων στο Αγαθονήσι, άλλα στην Κάσο και διαφορετικά στο νησί της Κω.

Σε γενικές γραμμές όμως, αν θέλουμε να ιεραρχήσουμε και να προτάξουμε τα δύο κυριότερα προβλήματα ανεξαρτήτως μεγέθους νησιού, θα πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα της ΥΓΕΙΑΣ και για το συγκοινωνιακό.

Με τη νεολαία; Ποια είναι η σχέση σας; Υπάρχει άραγε ειδικός κώδικας επικοινωνίας μαζί τους;
Έχοντας την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, μπορώ να πω ότι η σχέση μου με τη νεολαία είναι πολύ καλή και κάθε μέρα προσπαθώ να γίνει και καλύτερη.

Η νεολαία μας είναι μία γενιά, που δυστυχώς καλείται να πληρώσει τα λάθη της δικής μας γενιάς, αλλά και της προηγούμενης από μας. Είναι τα παιδιά, που στις πλάτες τους δυστυχώς θα εκτυλιχθεί όλο το πρόβλημα της ανεργίας, της ακρίβειας και της πίεσης για επιμόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Είναι μια γενιά, που κατακλύζεται από πληθώρα πληροφοριών και που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους.

Θέλουν ειδική προσέγγιση και δυστυχώς έχουν τελείως διαφορετική οπτική όσον αφορά την πολιτική.

Σε κάθε μου επαφή μαζί τους, προσπαθώ να τους πείσω να ασχοληθούν με τα κοινά, να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις καθημερινά, για να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και κυρίως να σηκωθούν από τον καναπέ και το κινητό τους, για να πάνε να ψηφίσουν.

Γιατί, αν αρνείσαι να ψηφίσεις, τελικά οι άλλοι θα αποφασίσουν για το μέλλον σου.

Για έναν ή μία ψηφοφόρο που θα βρεθεί ενώπιον της κάλπης την 21η Μαΐου, ποιο θα πρέπει να είναι το κριτήριο επιλογής σε ό,τι αφορά το κόμμα και ποιο αντίστοιχα το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο;
Ο ψηφοφόρος που θα πάει στις κάλπες στις 21 Μαΐου, πρέπει να σκεφτεί ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια για πισωγυρίσματα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε τραγικές στιγμές με τα capital controls. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε την απειλή χιλιάδων εισβολέων στον Έβρο.

Σταθήκαμε όρθιοι μέσα στην πανδημία και ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Και όλα αυτά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα.

Στις 21 Μαΐου, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι για τον Έλληνα μονόδρομος.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιλεγούν νέα πρόσωπα καταξιωμένα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο.

Για να μπορέσουν με όρεξη και νέα ορμή, να προσφέρουν στα κοινά και να επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Η ιστορία άλλωστε έχει δείξει ότι λύσεις δίνουν πρόσωπα που μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των συμπολιτών τους και που βιωματικά προέρχονται από αυτούς.

Στη Νέα Δημοκρατία ερχόμαστε από το παρελθόν, έχουμε λαμπρό παρόν, αλλά και σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Για μία Ελλάδα που θα είναι πρωτοπόρα σε όλους τους τομείς. Με ισχυρές συμμαχίες. Με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Με δυνατή οικονομία.

Για αυτή την Ελλάδα παλεύουμε και αυτήν την Ελλάδα θέλουμε και αξίζουμε. Δεν είμαστε «όλοι ίδιοι», ούτε θα γίνουμε ποτέ!

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής