Με χαμόγελα βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

Με χαμόγελα βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

Με χαμόγελα βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3913 ΦΟΡΕΣ

Πρεμιέρα χθες των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Με χαμόγελα βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα του νησιού μας χθες, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι, καθώς όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» τα θέματα ήταν «εύκολα και είχαμε αρκετά να γράψουμε».

Όπως είναι γνωστό, το θέμα που «έπεσε» φέτος για τους εξεταζόμενους των ΓΕΛ αφορούσε την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας.

Το πρώτο κείμενο πραγματευόταν τη βία εναντίον των γυναικών και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από τη θέση της γυναίκας.

Παράλληλα, το δεύτερο κείμενο, αφορούσε την αντίληψη για τον νεοφεμινισμό σύμφωνα με την Μπελίντα Κανόν και τον κλασικό φεμινισμό όπως τον εξέφρασε η Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Τα παιδιά προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα του νομού μας στις 7.30 το πρωί και περίπου μία ώρα αργότερα βρίσκονταν πλέον στις τάξεις τους όπου μέχρι τις 9 το πρωί είχαν όλοι λάβει τα θέματα της εξέτασης τους.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης και κατά τη χθεσινή ημέρα όλα κύλησαν ομαλά, οι εξεταζόμενοι προσήλθαν χωρίς προβλήματα στις αίθουσες και τα θέματα μοιράστηκαν στην ώρα τους.

Ο κάθε εξεταζόμενος είχε στη διάθεση του τρεις ώρες για να απαντήσει τα ζητούμενα των θεμάτων, και δεν ήταν λίγα τα παιδιά αυτά που εξάντλησαν όλο το χρόνο, θέλοντας να ελέγξουν καλά τα γραπτά τους προτού τα παραδώσουν.

Όλοι όμως μιλώντας στη «Ροδιακή» αμέσως μετά τις εξετάσεις τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, καθώς χαρακτήρισαν «εύκολα» τα ζητούμενα και θέμα που αρκετοί είχαν προετοιμαστεί από πριν.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, γενικότερα, των Πανελλαδικών εξετάσεων που ζούσαν χθες για πρώτη φορά, οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες είπαν πως ήταν απλούστερη από αυτό που περίμεναν, ενώ κάποιο άλλοι τη χαρακτήρισαν όμοια με τη διαδικασία ενός διαγωνίσματος στο σχολείο τους.

Σήμερα, διαγωνίζονται τα παιδιά των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Άλγεβρας, ενώ τα παιδιά των Γενικών Λυκείων θα διαγωνιστούν ξανά την προσεχή Τρίτη 6 Ιουνίου στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικά, Βιολογία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, Ο.Π. Σπουδών Υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών