3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στην Ολλανδία

3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στην Ολλανδία

3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ στην Ολλανδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2431 ΦΟΡΕΣ

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου αναφορικά με τις δράσεις του αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+, με αριθμό σύμβασης 2022-1-EL01-KA122-SCH-000074606, πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητά του. Συγκεκριμένα τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η κα Τσαμπίκα Στουππή, διευθύντρια και οι κ.κ. Τουλιόπουλος Φώτιος και Τσούμπανος Ιωάννης, δάσκαλοι, συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “21st century skills for teachers and students”, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, από τις 8 έως και τις 13 Μαΐου 2023.

Το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί και αναφερθεί στη σχετική πράξη του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

Στόχοι της συγκεκριμένης κινητικότητας ήταν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτή:
• Να είναι σε θέση να ενσωματώνουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα στη διδασκαλία τους,

• Να μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να έχουν καλύτερη κατανόηση των διαφόρων μαθημάτων που διδάσκονται,

• Να μπορούν να σχεδιάζουν μαθήματα αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, με τις οποίες θα μπορούν να διδάσκουν τόσο το περιεχόμενο του μαθήματος όσο και καινούργιες δεξιότητες,

• Να κατανοήσουν τις διαφορές ανάμεσα στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας όπως είναι η διδασκαλία με βάση το project, η διδασκαλία με βάση μια δραστηριότητα και η διδασκαλία με τη μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης

• Να κατασκευάζουν εξατομικευμένες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους

Οι μαθητές μας ως τελικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων αυτής της επιμόρφωσης, θα ωφεληθούν μέσω των παραπάνω δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στους στόχους που τέθηκαν, έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό διότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξετάστηκαν τρόποι εφαρμογής της ανεστραμμένης τάξης, της μάθησης μέσω project και της μάθησης μέσω εξατομικευμένων δραστηριοτήτων.

Η αλληλεπίδραση με συναδέλφους από τα υπόλοιπα κράτη, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στο σεμινάριο, καθώς και με την επιμορφώτρια ήταν συνεχής και ουσιαστική. Ανταλλάχθηκαν γνώσεις, ιδέες και απόψεις για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων από μέρους των εκπαιδευτικών, εφόσον ήρθαμε σε επαφή με νέους τρόπους διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης μέσα από εναλλακτικές και ομαδοσυνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα διαχύσουμε τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τόσο στους συναδέλφους του σχολείου μας όσο και των όμορων σχολικών μονάδων, με σκοπό να υιοθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν στην πράξη με άμεσα οφέλη στους μαθητές μας.»

 

 

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής