Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σε επιμορφωτικές επισκέψεις σε Ισπανία, Φινλανδία και Εσθονία

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σε επιμορφωτικές επισκέψεις σε Ισπανία, Φινλανδία και Εσθονία

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σε επιμορφωτικές επισκέψεις σε Ισπανία, Φινλανδία και Εσθονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ KA122 (βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την κινητικότητα μαθητών και προσωπικού) με τίτλο «Σχολείο μου, Γη μου. Ενεργοί Πολίτες στην Ψηφιακή Εποχή». Στόχος του είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της σχολικής μονάδας και όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτήν.

Η πανδημία COVID-19 έγινε αιτία να αναδυθούν σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, ψηφιακών δεξιοτήτων και σχεδιασμού νέων μαθησιακών προσεγγίσεων.

Από την άλλη, θεωρούμε ότι η κατάκτηση της γνώσης θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της στην κοινωνία και την ενίσχυση της ιδιότητας του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Κατά συνέπεια, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου επικεντρώνεται σε 3 άξονες: την ψηφιακή ενδυνάμωση, τη βιωσιμότητα, καθώς έχουμε βάλει ως προτεραιότητα την αναγνώριση της «Καπνό» ως eco school και την πολιτειότητα, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο ως πολίτες.

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 δύο επιμορφώσεις:

Η πρώτη στο Cadiz της Ισπανίας με τίτλο «Bιωσιμότητα- Διδασκαλία οικολογικών δεξιοτήτων» στην οποία πήραν μέρος η κυρία Αναστασία Χατζή, καθηγήτρια Φυσικής και ο κύριος Δημήτριος Ρηγογιάννης, μαθηματικός. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα από τα πιο προηγμένα «Πράσινα σχολεία» της Ευρώπης, να συνομιλήσουν με τους εκεί εκπαιδευτικούς και να διδαχθούν από τις πρακτικές τους.

Η δεύτερη κινητικότητα με τίτλο «Εκπαίδευση στη Φινλανδία και την Εσθονία – Πρωτότυπο μάθημα συγκριτικής αξιολόγησης βέλτιστων πρακτικών» πραγματοποιήθηκε στην Φινλανδία - Εσθονία και είχε ως στόχο την επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα αυτών των χωρών, που κατέχουν τις πρώτες θέσεις, όσον αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης. Σε αυτή την κινητικότητα έλαβαν μέρος οι παρακάτω εκπαιδευτικοί: Μαρία Γεωργιάδου, Γαλλικής Φιλολογίας, Ανδρονίκη Δημητροπούλου, Κατερίνα Ζερβού και Μαριάνθη Παρασού, Ελληνικής φιλολογίας.

 

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ρόδου να επισκεφτούν σχολεία που διαθέτουν απίστευτο εξοπλισμό, να συμμετέχουν σε ώρες μαθημάτων και να συζητήσουν σχετικά με τους σχολικούς κανόνες, τον τρόπο διδασκαλίας, την οργάνωση, διοίκηση κλπ. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο θα ήταν χρήσιμο να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, γονείς και γενικά όσοι φορείς εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Για το λόγο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το 1ο Γυμνάσιο θα διοργανώσει εκδήλωση διάχυσης, ανοιχτής προς όλους τους εκπαιδευτικούς, που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα πάνω στα στοιχεία που συνθέτουν τα δύο από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»