Με ταλαντούχους μουσικούς το 8ο Rhodes Jazz Festival

Με ταλαντούχους μουσικούς  το 8ο Rhodes Jazz Festival

Με ταλαντούχους μουσικούς το 8ο Rhodes Jazz Festival

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1342 ΦΟΡΕΣ

Με εξαιρετικά σχήματα και ταλαντούχους μουσικούς πραγματοποιείται και φέτος στο νησί μας το 8o Rhodes Jazz Festival, το διάστημα από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2023 στην Πύλη του Αγίου Παύλου και ώρα 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Για το Φεστιβάλ μίλησαν χτες σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς, οι διοργανωτές Σέργιος Αϊβάζης ( πρόεδρος Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης) και Ζαφείρης Σκανδαλιάρης (μουσικός) καθώς και η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Φαίδρα Σπανού.


Ειδικότερα ο κ. Αιβάζης ανέφερε ότι είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 ώστε να δημιουργηθεί ένα Φεστιβάλ με αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής που εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό και στη συνεργασία καλλιτεχνών επί σκηνής.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο η αφίσα σχεδιάζεται από έναν εικαστικό και μάλιστα φέτος την έχει φιλοτεχνήσει ο Άγγελος Σπάρταλης. Αξίζει να τονιστεί ότι 20 καλλιτέχνες από τη Ρόδο θα βρεθούν επί σκηνής με συγκροτήματα που έρχονται από Κωνσταντινούπολη, Αθήνα Θεσσαλονίκη και θα συμπράττοντας μ’ αυτά.


Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλιάρης τόνισε ότι το 8ο Φεστιβάλ Τζαζ έχει προγραμματίσει να αναδείξει τις νότες που εμπνέονται από την ανατολική Μεσόγειο, το πάντρεμα της σύγχρονης τζάζ με τους ήχους που ενδεχομένως προέρχονται από παραδοσιακά όργανα και δεν τα έχουμε συνηθίσει και ταυτόχρονα καλλιτέχνες που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και «ζεστοί».


«Πάντα μας ενδιαφέρει να στηρίζουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε αυτό το πάντρεμα και να τους πλαισιώσουμε μ’ έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη που θα τους αναδείξει και θα εμπνευστούν απ’ αυτόν» δήλωσε.


Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδος που πήρε αμέσως μετά το λόγο είπε μεταξύ άλλων ότι η περιφέρεια έχει επενδύσει στην ποιότητα, την αναβάθμιση των πολιτιστικών της δρωμένων και θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό και τα επόμενα χρόνια. Όπως τόνισε επιτέλους δίνεται φωνή σε ντόπιους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν ήταν εύκολο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό, ενώ τώρα μπορεί να αναδειχθεί και το τοπικό στοιχείο με τους καλλιτέχνες που διαθέτουν τα Δωδεκάνησα.


Ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς στη συνέχεια αφού δήλωσε ότι ο δήμος Ρόδου στηρίζει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Ρόδο, όπου εκπροσωπούνται όλα τα είδη των τεχνών όλες οι εκφράσεις τέχνης και μουσικής υπογράμμισε ότι : «Αυτό μας καθιστά υπερήφανους σε μία περίοδο που το νησί βάλλεται από μία τοξικότητα, οι υγιείς δυνάμεις του τόπου δημιουργούν εκφράζονται μέσω της τέχνης και αυτή είναι η Ρόδος που αγαπάμε»...


Τέλος, η κ. Σπανού αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμικότητα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου η οποία. όπως είπε, αποτυπώνεται στις πολιτιστικές δράσεις. Είναι, σύμφωνα με την ίδια ένα σημείο και ένα χαρακτηριστικό όλου του νομού που πρέπει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ενώ όπως είπε το επιμελητήριο είναι πάντα πρόθυμο να συνδράμει στη δράση αυτή, ώστε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη και προβολή.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Παρασκευή 7 Ιουλιου
Ishraq Trio
Cenk Erdoğan Trio


Σάββατο 8 Ιουλίου
Stathis Anninos Trio
Thanos Stavridis Quartet

Κυριακή 9 Ιουλίου
Kepler is Free
Sokratis Sinopoulos quartet

Παράλληλες εκδηλώσεις
Κυριακή 9 Ιουλίου (Χάλκη)
Tales from the Box
Δευτέρα 10 Ιουλίου (Μουσείο Nεοελληνικής Τέχνης Ρόδου)
Stathis Anninos


Το Rhodes Jazz Festival διοργανώνει η arteconanima μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου, την ΑΝΔΩ και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας