Εκτός λειτουργίας θα τεθούν οι σηματοδότες κατά μήκος της Ρόδου- Λίνδου- Έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν οι σηματοδότες κατά μήκος της Ρόδου- Λίνδου- Έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν οι σηματοδότες κατά μήκος της Ρόδου- Λίνδου- Έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3490 ΦΟΡΕΣ

Ενημερώνουμε ότι οι φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου, τίθενται σταδιακά εκτός λειτουργίας, λόγω της αναγκαίας και ελεγχόμενης διακοπής της ρευματοδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ και όχι λόγω βλαβών.

Οι εκ περιτροπής διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι επιβεβλημένες εκ των συνθηκών, για την σταθερότητα του Δικτύου Υψηλής Τάσης και προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένο blackout.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση (πινακίδες κυκλοφορίας), να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος. Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

– να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)

– να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος».

 

Εκ της

Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδ/σου

της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα