Jet2, και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς την Ρόδο - Ταξιδιωτική οδηγία του Forreign Ofice

Jet2, και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς την Ρόδο - Ταξιδιωτική οδηγία του Forreign Ofice

Jet2, και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς την Ρόδο - Ταξιδιωτική οδηγία του Forreign Ofice

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11206 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο εγκαθίσταται κλιμάκιο του Υπουργείο Εξωτερικών

Η Jet2 ακυρώνει σήμερα όλες τις πτήσεις της στη Ρόδο και η TUI ακύρωσε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς το ελληνικό νησί μέχρι και την Τρίτη λόγω των πυρκαφιών, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοινώσεις τους.

Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά)...Τα πέντε αεροπλάνα θα αναχωρήσουν προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες-πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους». Η TUI ανέφερε στον ιστότοπό της: «Ακυρώσαμε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς τη Ρόδο έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. Οι πελάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο θα επιστρέψουν με την προβλεπόμενη πτήση πίσω στις πατρίδες τους».

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, αναφέρει το δίκτυο rtl. Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου συνεχίζεται να μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά σήμερα Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα. Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές». Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Ταξιδιωτική οδηγία Φόρειν Οφις προειδοποίησης σε τουρίστες πριν ταξιδέψουν στην Ρόδο 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρόδο να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τα ξενοδοχεία τους πριν αναχωρήσουν για το ελληνικό νησί. Σε νεότερη οδηγία που εκδόθηκε σήμερα το βρετανικό ΥΠΕΞ προέτρεψε επίσης τους Βρετανούς τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να καλούν στο 112 εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Στη Ρόδο προσωπικό του ΥΠΕΞ

Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα, στις 17:00, εντός του αεροδρομίου του νησιού Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. Ακόμη, προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με πρεσβείες και πολίτες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές – Δημοσκόπηση: Ποιοι προηγούνται στη «μάχη» του σταυρού

Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες άνω των 21

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας

Tripadvisor: H παραλία Άντονι Κουίν στη Ρόδο, ανάμεσα στις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2024

Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Μιχάλης Υψηλάντης - Συγκινητικό μήνυμα από τον ανιψιό του, βουλευτή Δωδεκανήσου

Νεαρή στην Κω σκηνοθέτησε τάχα... ληστεία σε βάρος της - Έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση

Συνελήφθη 77χρονος που αυνανιζόταν έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κω. Κάλεσαν την αστυνομία συμπολίτες μας

Δέντρα από το Περιφερειακό Φυτώριο στην Η.Ν Κάσο