Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι φιλοξενούμενοι από το κλειστό Καλυθιών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι φιλοξενούμενοι από το κλειστό Καλυθιών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι φιλοξενούμενοι από το κλειστό Καλυθιών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3769 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα από 3.000 άτομα φιλοξενήθηκαν από το περασμένο Σάββατο έως και χθες στο κλειστό γήπεδο Καλυθιών, τα οποία όπως δηλώνουν οι ίδιοι αλλά και οι εθελοντές, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ευχαριστώντας για τη φιλοξενία, παρά τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες.

Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν από το γήπεδο και οι τελευταίοι τουρίστες που είχαν μεταφερθεί λόγω της φωτιάς. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γερμανών οι οποίοι θα πετούσαν χθες το απόγευμα για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Πεύκων και μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο (22 Ιουλίου) το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο των Καλυθιών.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση προηγουμένως όμως μας ήρθε μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο από την Πολιτική Προστασία ότι έπρεπε να εγκαταλείψουμε το ξενοδοχείο. Φτιάξαμε τις βαλίτσες μας και αρχικά μεταφερθήκαμε σε κάποιο σχολείο και μετά από οχτώ ώρες ήρθαμε εδώ».

Ρωτήσαμε τους δύο αλλοδαπούς αν από το ξενοδοχείο που διέμεναν έβλεπαν τη φωτιά: «Ναι ήταν περίπου στο ενάμιση χιλιόμετρο, στη Λάρδο τη βλέπαμε καθαρά»!

Την ικανοποίησή τους παρά την κόπωση τόσων ημερών, εξέφρασαν ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, εθελοντές στο κέντρο φιλοξενίας λέγοντας πως όλα όσα υπήρχαν εκεί για τη διαμονή των ξένων επισκεπτών μας, δημιουργήθηκαν από συμπολίτες μας μέσα σε λίγες ώρες.

Οι ίδιοι μας είπαν πως όταν βράδυ Σαββάτου άνοιξε το κλειστό γήπεδο στις Καλυθιές άρχισαν να έρχονται κατά δεκάδες ξένοι τουρίστες.

«Περίπου στα 200 άτομα περίμεναν απ’ έξω» μας είπαν χαρακτηριστικά «και εμείς τρέξαμε να βρούμε και να φέρουμε απ’ όπου μπορούσαμε στρώματα, κλινοσκεπάσματα, φαγητά, νερό και όλα όσα απαιτούνταν για τη διαμονή των ανθρώπων αυτών. Όλοι βοήθησαν, πολίτες, επιχειρήσεις κ.ά.

Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι έφυγαν ασφαλείς. Αυτό που κάναμε και παλέψαμε, όταν μας έφερναν τριών μηνών μωρά ράγιζε η καρδιά μας. Προσπαθήσαμε να βρούμε σπίτια να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, διότι όλα ήταν γεμάτα. Όλοι άνοιξαν τα σπίτια τους... σημασία έχει αυτό τώρα να τελειώσει και το ότι όλοι είναι ασφαλείς».

Ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καφετζής από την πλευρά του, εξήρε το έργο των εθελοντών και τόνισε πως από το κλειστό γήπεδο των Καλυθιών από το Σάββατο πέρασαν περί τα 3.000 άτομα.

«Οι άνθρωποι έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι, μάλιστα κάποιοι φεύγοντας μας ευχαρίστησαν κλαίγοντας. Ήταν πολύ σημαντικό το έργο των εθελοντών, χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» είπε ο κ. Καφετζής.

Από τον δήμο Ρόδου λειτούργησαν συνολικά 37 κέντρα φιλοξενίας, όμως, πλέον μετά την τακτοποίηση των ξένων επισκεπτών έκλεισαν σταδιακά όλα και λειτουργεί μόνο αυτό στο κλειστό Καλυθιών.

«Σήμερα έφυγαν και οι τελευταίοι που φιλοξενούσαμε εδώ. Περιμένουμε άλλα περίπου 40 άτομα από άλλα κέντρα που κλείνουν αλλά και αυτούς προσπαθούμε να βρούμε καταλύματα να τους μεταφέρουμε» είπε ο κ. Καφετζής.

Από χθες λειτουργεί μόνο το κέντρο στο κλειστό γήπεδο στις Καλυθιές και ελπίζουμε να μη χρειαστεί ούτε αυτό ξανά!

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος