Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Το μειονέκτημα αυτής της καταστροφής θα γίνει πλεονέκτημα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί"

Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Το μειονέκτημα αυτής της καταστροφής θα γίνει πλεονέκτημα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί"

Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Το μειονέκτημα αυτής της καταστροφής θα γίνει πλεονέκτημα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1592 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρέθηκε χτες ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και συζήτησε μαζί τους το θέμα της καταστροφής που υπέστη το νησί από τη μεγάλη φωτιά του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την περιφέρεια, τον δήμο και την ΕΞΡ από όπου δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ένωση σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλλουν προσπάθειες για την επούλωση των πληγών που άφησε η φωτιά στο νησί, καθώς θα γίνει προσφυγή και στον μηχανισμό που διαθέτει η ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές.


«Βρίσκομαι σήμερα στη Ρόδο, το διαμάντι των Δωδεκανήσων και του ελληνικού τουρισμού σε μία δύσκολη στιγμή, για να συνδράμουμε κι εμείς από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην κοινή προσπάθεια που γίνεται να επουλωθούν οι πληγές της μεγάλης καταστροφής από τις πυρκαγιές το συντομότερο χρονικό διάστημα.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει έναν μηχανισμό για τις φυσικές καταστροφές πολύ οργανωμένο άρα πρέπει να προσφύγουμε σε αυτόν για να μπορέσουμε να αντλήσουμε τα περισσότερα που μπορούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το νησί της Ρόδου.


Σε συντονισμό με την περιφέρεια και τον δήμο καθώς και με τους βουλευτές θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται με βάση την αρχή της επικουρικότητας ώστε να συμπληρώσουμε μία σημαντική πρωτοβουλία που πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, όχι μόνο για την αναδάσωση και τη φορολογική και ασφαλιστική ασυλία που έδωσε σε όλο το νησί η κυβέρνηση αλλά και στο τι πρέπει να γίνει για να έχουμε μία ομαλή περίοδο φέτος και να ξεκινήσει η ερχόμενη σεζόν όπως πρέπει για το νησί

. Συντονίζουμε τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα έρθουν οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν διακοπές με τα έξοδα πληρωμένα από την ελληνική κυβέρνηση είναι σημαντικό βήμα» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.


Σύμφωνα με τον ίδιο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ευαισθητοποιηθεί οπότε θα επουλωθούν οι πληγές σύντομα. Όπως είπε, έχει κάνει πολύ μεγάλη αίσθηση η κοινωνία του νησιού σε όλη την Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι χαρακτηριστικά όσα λένε και γράφουν οι τουρίστες και τα οποία έχουν φτάσει και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι οποίοι αποθεώνουν την κοινωνία της Ρόδου για το πόσο άμεσα άνοιξαν οι κάτοικοι τα σπίτια και τις καρδιές τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Μάλιστα ένας Νορβηγός είπε ότι 15 χρόνια ζω σε μία περιοχή που δεν έχω πει καλημέρα στο γείτονα μου και σε 2 λεπτά άνοιξαν τα σπίτια όλης της Ρόδου με φιλοξένησαν, με κοίμισαν, αντάλλαξαν μαζί μου ευχές για να περάσει αυτή η κρίση, γίναμε φίλοι και το διαφημίζω σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε:


«Το ανθρώπινο δυναμικό της Ρόδου είναι η μεγάλη διαφήμιση του τουρισμού του μέλλοντος και με την αρωγή και συμπαράσταση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, το μειονέκτημα αυτής της καταστροφής θα γίνει πλεονέκτημα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί».

Μίκα Ιατρίδη
Από την πλευρά της η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη δήλωσε ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πάντα αποδεικνύει την αγάπη του για το νησί μας και τα Δωδεκάνησα.
«Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η αγάπη για τον τόπο μας.Να εργαστούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με τη δική του βοήθεια για να δούμε τι δράσεις μπορούν να γίνουν και τι μπορούμε να κάνουμε» είπε, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η αποκατάσταση της ζημιάς και η προστασία του υπόλοιπου τμήματος του φυσικού περιβάλλοντος στο νησί.

Βασίλης Υψηλάντης
Ακολούθως, ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης δήλωσε ότι σήμερα η Ρόδος μετρά τους φίλους της, τους μετρά σήμερα στα δύσκολα, και είναι όπως είπε εκατομμύρια αυτοί που ανταποκρίνονται με συγκίνηση στο κάλεσμά μας.
«Και η άφιξη του Μανώλη Κεφαλογιάννη δείχνει ότι κι εκείνος είναι διαχρονικά ένας σπουδαίος και καλός φίλος της Ρόδου. Από τη σημαντική θέση που κατέχει δίνει το στίγμα στους αγώνες που δίνουμε μετά την καταστροφή.


Στόχος να διαφυλάξουμε αυτό που έμεινε και να επαγρυπνούμε , ενώ πρέπει να γίνουν και αντιπλημμυρικά έργα αλλά και αυτοοργάνωση της πολιτικής προστασίας του τόπου.


Η αγάπη για τον τόπο εκδηλώθηκε σε ένα κίνημα εθελοντισμού που θα καταγραφεί στην ιστορία. Η ανταπόκριση και νέων ανθρώπων και μεγαλύτερων στο να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της φωτιάς είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον τόπο που δεν πρέπει να χαθεί... πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το ενισχύσουμε.
Ο κόσμος θα έρθει και με τον συντονισμό των δυνάμεων θα δουν ότι η Ρόδος ζει και είναι πολύ όμορφη», κατέληξε.


Μανώλης Μαρκόπουλος
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η Ρόδος είναι σε διαδικασία κανονικότητας πλέον και επαναλειτουργίας και κανένας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, άρα μπορεί να επιλέξει να έρθει και να κάνει ποιοτικές διακοπές όπως τόσα χρόνια κάνουν όσοι έρχονται στο νησί μας.


Μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «για δεκαετίες έχουμε σταθεί στην ελληνική πολιτεία προσφέροντας στα έσοδα και αυτή τη στιγμή ζητάμε από αυτήν να σταθεί δίπλα μας σε μία δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη