Προσπάθειες για να μην ανασταλεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού των Αγίων Αποστόλων

Προσπάθειες για να μην ανασταλεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού των Αγίων Αποστόλων

Προσπάθειες για να μην ανασταλεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού των Αγίων Αποστόλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 518 ΦΟΡΕΣ

Έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας με το οποίο θα ζητείται να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου όπου στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός των Αγίων Αποστόλων, αναμένεται να σταλεί από τον δήμο Ρόδου ενώ θα επιδιωχθεί και σχετική συνάντηση με τους βουλευτές Δωδεκανήσου, σε μία προσπάθεια να μην ανασταλεί η λειτουργία του.

Στο παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ), από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις αφού παρόντες ήταν τόσο εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου και οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, όσο και γονείς από την περιοχή μαζί με τα παιδιά τους.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και μηχανικός που έφερε η Διοίκηση του ΔΟΠ προκειμένου να εξηγήσει στους παριστάμενους τη νομοθεσία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Από πλευράς της Διοίκησης του ΔΟΠ, εξήγησαν σε γονείς και εργαζόμενους ότι εδώ και τέσσερα χρόνια καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να παραχωρηθεί το ακίνητο μέσα στο οποίο έχει δημιουργηθεί ο παιδικός σταθμός, από το υπουργείο Υγείας στον δήμο, κι επειδή δεν έχει καταστεί δυνατόν να ξεκαθαριστεί αυτό δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό πυρασφάλειας ο παιδικός σταθμός, γι’ αυτό και είχε προταθεί η αναστολή λειτουργίας του μέχρι να ξεκαθαριστεί-κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Από πλευράς του Συλλόγου των Υπαλλήλων του δήμου, η πρόταση που κατατέθηκε είναι να ληφθεί μία πολιτική απόφαση, καταρχήν να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός και για τον λόγο ότι εξυπηρετεί λαϊκές οικογένειες και επιπλέον να πιέσουν ώστε να λυθεί το ιδιοκτησιακό το συντομότερο. Από εκεί και πέρα, όταν θα μπει μέσα το συνεργείο για να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις, τότε να κλείσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ΔΟΠ από την πλευρά του-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες-είχε προτείνει να ανασταλεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού για ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του ακινήτου και να ξεκινήσει η διαδικασία για την πιστοποίηση της πυρασφάλειάς του. Μάλιστα, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για να φιλοξενηθούν παιδιά στον παιδικό σταθμό μέχρι και τις 31 Ιουλίου ήταν 9 και όπως ειπώθηκε είχαν κρατήσει θέσεις γι’ αυτά τα παιδιά στον παιδικό σταθμό του νοσοκομείου.

Τελικά, εκείνο στο οποίο κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση-όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες-είναι να σταλεί έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας και να γίνει συνάντηση με τους βουλευτές Δωδεκανήσου προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το κέντρο. Ωστόσο, μέχρι και χθες τουλάχιστον, δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση από τον ΔΟΠ εάν θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του ή όχι, μέχρι να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου