Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βοήθεια οι ξεναγοί της Δωδεκανήσου

Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βοήθεια οι ξεναγοί της Δωδεκανήσου

Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βοήθεια οι ξεναγοί της Δωδεκανήσου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3125 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες για τη συγκέντρωση χρημάτων από χορηγίες φίλων του Σωματείου απ’ όλον τον κόσμο με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από την πυρκαγιά του προηγούμενου μήνα.


Μέχρι σήμερα οι προσφορές του Σωματείου μετά τις χορηγίες των φίλων του είναι:
1. Νερά, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες, τροφές, ψυγεία, παγούρια για εθελοντές πυροσβέστες και επαγγελματίες πυροσβέστες.
2. Ιατρικά είδη, ιατρικός εξοπλισμός, γυαλιά εργασίας και σάκος πυρόσβεσης στο Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
3. 100 μπάλες τριφύλλι (2.200 κιλά) για τα ελάφια.
4. Είδη ανάγκης (τροφές, φάρμακα) για το ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ.
5. 3 ασύρματοι για τον Κοινωνικό Φυσιολατρικό Σύλλογο.
6. 2 αντλίες νερού υψηλής πίεσης για ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ενώ τα μέλη του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να συμμετάσχουν σε δεντροφύτευση όπου υποδείξουν οι αρμόδιες Αρχές.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί η προσφορά του συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη σε αυτή την προσπάθεια, ο οποίος μόλις έμαθε για τη φωτιά στο νησί μας επικοινώνησε με το σωματείο και έστειλε οικονομική βοήθεια που διατέθηκε στους εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η σύζυγός του, Ευρυδίκη Βλάσση, είναι επίσης ξεναγός από την Κρήτη, ενώ ο ίδιος είχε υπηρετήσει στη Ρόδο τη στρατιωτική του θητεία του και μάλιστα πήρε μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς τη δεκαετία του '80. Έτσι λοιπόν ευαισθητοποιήθηκε αμέσως και απέστειλε οικονομική βοήθεια στο νησί μας, ανταποκρινόμενος πρώτος στην έκκληση των ξεναγών της περιοχής μας, για την οποία το σωματείο μέσω του προέδρου του τον ευχαρίστησε στέλνοντάς του την παρακάτω επιστολή:

«Τώρα που η λαίλαπα έχει πλέον καταλαγιάσει και προσπαθούμε όλοι να επιστρέψουμε σε μία σχετική κανονικότητα, θέλαμε να σας μεταφέρουμε εκ μέρους όλων των μελών μας και βέβαια σύσσωμου του Δ.Σ. του Σωματείου μας, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την κίνησή σας να συνδράμετε οικονομικά σε ανάγκες που προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα το νησί μας.

Η απόφασή σας αυτή, πέραν βέβαια του ότι μας συγκίνησε όλους βαθύτατα, λειτούργησε και ως έμπνευση -καθώς από εσάς δεχθήκαμε την πρώτη χορηγία- για την ανακοίνωση από πλευράς του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου συγκέντρωσης χρημάτων προς αντιμετώπιση των αναγκών που δημιούργησε η φωτιά.

Η συνεισφορά σας στάθηκε έτσι το ξεκίνημα για μία συγκινητική κινητοποίηση και ανταπόκριση από φίλους και γνωστούς του Σωματείου μας, από τωρινούς και παλαιότερους επισκέπτες της Ρόδου, λάτρεις του νησιού, πελάτες ξεναγών, η οποία οδήγησε τελικά στη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού που θεωρούμε ότι θα συνδράμει ουσιαστικά στις δύσκολες αυτές ώρες που βιώνει η Ρόδος.

Όσον αφορά το ποσό της δικής σας χορηγίας, κρίναμε σκόπιμο να καλύψει ελλείψεις της Ομάδας των Σαμαρειτών που στήριξε ενεργά την όλη επιχείρηση κατάσβεσης, με τη συμμετοχή μάλιστα ξεναγού, μέλους του Σωματείου μας.

Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν φάρμακα και ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και τρόφιμα, παγούρια, ψυγεία, και εξοπλισμός πυρόσβεσης, τα οποία μέσω των Σαμαρειτών παρασχέθηκαν στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούσαν νυχθημερόν στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ!»
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ

Ξεναγήσεις δημοσιογράφων
Αξίζει να σημειωθεί ότι γκρουπ δημοσιογράφων από διάφορα μέσα ενημέρωσης όλης της Ευρώπης βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στο νησί μας ώστε τα μέλη του να ενημερώσουν σχετικά την κοινή γνώμη στις χώρες τους.


Η περιφέρεια, όπως δήλωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, σκοπεύει να φιλοξενήσει περίπου 100 δημοσιογράφους το επόμενο διάστημα στη Ρόδο ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα πως η Ρόδος παραμένει ένας προορισμός που λειτουργεί κανονικά και είναι σε θέση να φιλοξενήσει όποιον επιθυμεί να περάσει τις διακοπές εδώ.

Οι δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έχουν πλέον αντιληφθεί ξεκάθαρα πως η φωτιά δεν κατέστρεψε όλο το νησί, όπως για αρκετές μέρες πίστευε η κοινή γνώμη στην Ευρώπη. Συνειδητοποιούν ότι η φωτιά κατέκαψε ένα μικρό μέρος της έκτασης του νησιού βλέποντας ακριβώς σε ποιες περιοχές συνέβη αυτό ενώ στις αρχές εξέφραζαν φόβους ακόμα και για την πόλη αν υπάρχει κίνδυνος κι εκεί.

Και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι κατάλαβαν πόσο βοήθησαν οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Ρόδου ενώ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αίτια της φωτιάς. Πάντως, διαπιστώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ανέπαφο. Μάλιστα, σκόπευαν να μιλήσουν και με τους ξενοδόχους της περιοχής που έπληξε η φωτιά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας