Travel Weekly: Οι Βρετανοί πράκτορες στηρίζουν τη Ρόδο - Σχεδόν γεμάτο το νησί, στα ύψη το last minute

Travel Weekly: Οι Βρετανοί πράκτορες στηρίζουν τη Ρόδο - Σχεδόν γεμάτο το νησί, στα ύψη το last minute

Travel Weekly: Οι Βρετανοί πράκτορες στηρίζουν τη Ρόδο - Σχεδόν γεμάτο το νησί, στα ύψη το last minute

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1291 ΦΟΡΕΣ

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ανταποκρίνονται στην πρόσκληση τουριστικών φορέων της Ρόδου να υποστηρίξουν το νησί μετά τις πυρκαγιές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Travel Weekly στο οποίο μεταφέρουν δηλώσεις τόσο από τους πράκτορες αυτούς όσο και από Έλληνες ξενοδόχους.

Οι πράκτορες, ειδικότερα, δήλωσαν ότι στηρίζουν πλήρως το νησί, το οποίο είδε ισχυρές πωλήσεις μετά από μια επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Ο ιδιοκτήτης του Malvern World Travel, Lee Harrison, πρόκειται να επισκεφθεί τη νότια Ρόδο τον επόμενο μήνα και σκοπεύει να γράψει μια ανάρτηση στο blog για το ταξίδι του μόλις επιστρέψει. Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην αποθαρρύνονται από το να ταξιδέψουν εκεί και να στηρίξουμε τους ντόπιους κατοίκους. Αρκετά συχνά οι πελάτες βλέπουν ό,τι δείχνει η τηλεόραση και δεν έχουν τη σωστή άποψη».

Ο διευθυντής της Polka Dot Travel, Mark Johnson, ο οποίος δήλωσε ότι οι πωλήσεις «ανέβηκαν και πάλι δυναμικά» μετά την επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, δήλωσε: «Ήμουν πρόσφατα στην Ελλάδα- όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά και υπέροχα όπως πάντα. Είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς μας και θα συνεχίσουμε να τον πουλάμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hays Travel North West, Don Bircham, συμφώνησε ότι υπήρξε «κάποια αντίσταση» από τους πελάτες για τις κρατήσεις σε ελληνικά νησιά «κατά τη διάρκεια και για ένα μικρό χρονικό διάστημα» μετά τις πυρκαγιές, αλλά δήλωσε: «Οι πελάτες είναι πλέον ευχαριστημένοι όταν κάνουμε αναζητήσεις για καθυστερημένες διακοπές συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και τα ελληνικά νησιά».

Η Advantage Travel Partnership (ATP) σημείωσε ότι μεταξύ των πελατών της η Ρόδος είναι ο πιο περιζήτητος προορισμός εντός της Ελλάδας. Η Ελλάδα ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά τα Κανάρια Νησιά για καθυστερημένες κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα, απολαμβάνοντας μερίδιο 9% επί των συνολικών πωλήσεων.

Η εμπορική διευθύντρια Kelly Cookes δήλωσε: «Η εταιρεία έχει μια πολύ καλή σχέση με την Ελλάδα, από αυτές τις κρατήσεις για την Ελλάδα, το 50% αφορούσε τη Ρόδο, γεγονός που το αναδεικνύει ως ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία διακοπών, παρά τις πρόσφατες πυρκαγιές».

Η ATP συνέχισε να αναφέρει «μαζική ζήτηση» για τα τελευταία ταξίδια, με 35% των κρατήσεων την περασμένη εβδομάδα για αναχωρήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Designer Travel, Amanda Matthews, δήλωσε ότι ο βροχερός καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε ενισχύσει τις πωλήσεις σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με τις πωλήσεις για τα ταξίδια στις αρχές του φθινοπώρου να είναι τώρα «εξαιρετικά υψηλότερες» σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Οι θετικές εκθέσεις συναλλαγών ήρθαν καθώς οι ξενοδόχοι της Ρόδου προέτρεψαν τους πράκτορες να συνεχίσουν να προωθούν τον προορισμό.

Το θέρετρο Atlantica Dreams, το οποίο εκκένωσε 1.000 επισκέπτες και έκλεισε για δύο εβδομάδες, είναι επί του παρόντος «σχεδόν γεμάτο». Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, συνιδιοκτήτης του Atlantica Hotels & Resorts, ζήτησε από τους πράκτορες να «πείσουν τους πελάτες ότι ο μόνος τρόπος για να στηρίξουν το νησί είναι να επιστρέψουν».

Η H Hotels, η οποία διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία στη νότια Ρόδο, έκλεισε για 10 ημέρες και εκκένωσε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Ο διευθυντής πωλήσεων Σταμάτης Χατζηλαζάρου δήλωσε ότι το ξενοδοχείο ήταν «στο 99% της πληρότητας [στα μέσα Ιουλίου] και στο 70% τώρα», και «ανεβαίνει μέρα με τη μέρα».

Πηγή: travelweekly.co.uk

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού