Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου: Αναγκαίες διευκρινήσεις μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου: Αναγκαίες διευκρινήσεις μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου: Αναγκαίες διευκρινήσεις μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1594 ΦΟΡΕΣ

Από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

Μετά τη χθεσινή (21/08/2023) ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και χωρίς καμία διάθεση απολογίας αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, κυρίως για τους πολίτες του νησιού μας, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου μετά την φετινή καταστροφική δασική πυρκαγιά στο νησί μας εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες εξέφραζε την αντίθεσή του:

i. Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την δημιουργία ελεγχόμενου χώρου για τα ελάφια της Ρόδου. Εξηγήσαμε τους λόγους με αναφορές σε δημοσιευμένες μελέτες και ουδέποτε αναφερθήκαμε σε ηλεκτροφόρα καλώδια για την περίφραξη της προτεινόμενης από την Περιφέρεια περιοχής συγκέντρωσης των ελαφιών dama dama στο Φράγμα του Γαδουρά (δείτε για παράδειγμα την ανακοίνωση εδώ: https://www.dimokratiki.gr/08-08-2023/anakoinosi-tou-syllogou-prostasias-perivallontos-rodou-gia-tin-apofasi-tou-perifereiakou-symvouliou-gia-dimiourgia-elegchomenou-chorou-gia-ta-elafia/ ) .

ii. Στο ενδεχόμενο να επιτραπεί το κυνήγι σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Και πάλι εξηγήσαμε και τεκμηριώσαμε τους λόγους για την πρότασή μας αυτή (δείτε για παράδειγμα την ανακοίνωση εδώ: https://www.rodiaki.gr/article/499391/syllogos-prostasias-periballontos-rodoy-na-apagoreytei-to-kynhgi-se-oloklhro-to-nhsi-ths-rodoy ).

2. Oι ανακοινώσεις με τις θέσεις μας δημοσιεύτηκαν σε δύο δελτία τύπου στον τοπικό τύπο και ήταν γραμμένες με τρόπο που να γίνονται κατανοητές και από τους πλέον κακόβουλους των αναγνωστών.

3. Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις που διακινήθηκαν σε εθνικό επίπεδο αποτελούν ευθύνη των οργανώσεων που τις εξέδωσαν.

4. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο σε αντίθεση με έμμισθους κονδηλοφόρους και άλλους παράγοντες που κατέχουν έμμισθες θέσεις στη διοίκηση. Καθήκον των δεύτερων είναι να σέβονται την κοινωνία των πολιτών και όχι να την υβρίζουν όποτε δεν συμφωνούν με τις απόψεις της, ακόμα και αν τις θεωρούν λανθασμένες.

5. Ο εκφοβισμός και το επικοινωνιακό bullying δεν τιμά κανέναν και φυσικά δεν πτοεί τους πολίτες, αντίθετα τους κάνει πιο αποφασιστικούς.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων