Τους 15 έφθασαν οι νεκροί στην άσφαλτο των νησιών μας, μέσα σε 230 μέρες

Τους 15 έφθασαν οι νεκροί στην άσφαλτο των νησιών μας, μέσα σε 230 μέρες

Τους 15 έφθασαν οι νεκροί στην άσφαλτο των νησιών μας, μέσα σε 230 μέρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Δύο νέα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής μέρας σε Ρόδο και Κω αντίστοιχα, ανεβάζουν τον μακάβριο αριθμό των νεκρών της ασφάλτου στα Δωδεκάνησα σε 15 από την αρχή του χρόνου, γεγονός που προκαλεί διαχρονικά, έντονο προβληματισμό για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους.

Συνολικά, μέσα σε 230 μέρες (από την αρχή του χρόνου έως και χθες), έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους των νησιών μας, 15 συνολικά άνθρωποι, ενώ το σύνολο των τραυματιών που διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Δωδεκανήσου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 450!


Αναλυτικά,
Στις 8 Ιανουαρίου 2023, στην Κάλυμνο, έχασε τη ζωή του ένας νεαρός 17 ετών. Το δίκυκλο που οδηγούσε βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο στην περιοχή της Ανάληψης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στις 22 Ιανουαρίου 2023, σε διπλό θανατηφόρο τροχαίο στην Κω, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα ηλικίας 25 και 40 ετών αντίστοιχα.
Στις 19 Φεβρουαρίου 2023, έχασε τη ζωή του στη Ρόδου – Λίνδου ένας νεαρός μόλις 21 ετών.


Στις 3 Μαρτίου 2023 στο νησί της Κω επίσης, έχασε τη ζωή του 40χρονος διανομέας.
Στις 14 Μαρτίου 2023, έχασε τη ζωή της στη Ρόδο (ανάμεσα σε Κρεμαστή και Ιαλυσό) 20χρονη κοπέλα, η οποία επέβαινε σε ιχ αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος νεαρός.
Στις 4 Μαΐου 2023, έχασε τη ζωή του στη Ρόδο (4ο χιλιόμετρο αεροδρομίου – Τσαίρι) 58χρονος οδηγός Ι.Χ. επαγγελματικού αυτοκινήτου.


Στις 19 Μαΐου 2023, ένας 33χρονος Βέλγος τουρίστας, κινούμενος επί της επαρχιακής οδού Τσαϊρι αεροδρομίου, έχασε τη ζωή του όταν το τετράτροχο όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τυλιχθούν και τα δύο στις φλόγες.


Στις 9 Ιουνίου 2023, ένας 62χρονος ροδίτης, έχασε τη ζωή του όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ανετράπη κοντά στα Μαριτσά.
Στις 16 Ιουνίου 2023 ένας 42χρονος με καταγωγή από τη Σύμη, έχασε τη ζωή του στη Ρόδο όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο οχήματα.


Στις 27 Ιουνίου 2023 ένας 28χρονος νεαρός, στην Κάρπαθο, έχασε τη ζωή του όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε τοιχίο.
Στις 23 Ιουλίου 2023, ένας 32χρονος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του ανάμεσα σε Κρεμαστή και Παραδείσι, οδηγώντας το δίκυκλό του.


Στις 12 Αυγούστου 2023, ένας 44 χρονος Αλβανός κινούμενος με τετράτροχο όχημα στην περιοχή Μαρμάρι της Κω.
Στις 21 Αυγούστου 2023, στο νησί της Κω έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα μια 47χρονη Βρετανίδα, η οποία έκανε διακοπές στο νησί.


Στις 21 Αυγούστου επίσης, στο νησί της Ρόδου, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Φαληράκι 57χρονος, που κινούνταν με δίκυκλο.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»