Αυστηρές συστάσεις του αερολιμενάρχη Ρόδου για δραστηριότητες που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των πτήσεων

Αυστηρές συστάσεις του αερολιμενάρχη Ρόδου για δραστηριότητες που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των πτήσεων

Αυστηρές συστάσεις του αερολιμενάρχη Ρόδου για δραστηριότητες που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των πτήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7396 ΦΟΡΕΣ

Με επιστολή του σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αν. αερολιμενάρχης Ρόδου κος Β. Κατταβενάκης, προειδοποιεί και απευθύνει αυστηρές συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται διάφορες δραστηριότητες σε περιοχές της Ρόδου, οι οποίες μπορεί να έχουν επίδραση στην ασφάλεια των πτήσεων!

Πρόκειται για πυροτεχνήματα, για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πτήσεις αλεξιπτωτιστών πλαγιάς (ειδικά στην περιοχή του Μόντε Σμιθ) όπως τονίζει ο αερολιμενάρχης.

Στο έγγραφό του που κοινοποιείται σε Δήμο Ρόδου, ΔΕ Ιαλυσού και Πεταλούδων, σε ΑΤ Ιαλυσού, σε λιμεναρχείο, σε περιφέρεια και στο ΑΤ Ρόδου, αναφέρεται:

Θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι παρατηρούνται πολλές φορές δραστηριότητες σε περιοχές στη Ρόδο που μπορεί να έχουν επίδραση στην ασφάλεια των πτήσεων .

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρούνται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της εναέριας κυκλοφορίας αλλά και χωρίς σχετικών αδειοδοτήσεων από ΥΠΑ/ΑΠΑ:

  • Ρίψη πυροτεχνημάτων
  • Πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones)
  • Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς (ειδικά στην περιοχή Μόντε Σμιθ η οποία βρίσκεται στην τελική προσέγγισης αεροσκαφών)

Έχουν θεσπισθεί διαδικασίες για την αδειοδότηση αυτών των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τον έλεγχο από τους απαραίτητους φορείς και όχι μόνο από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και προβλέπεται τόσο στη ρίψη πυροτεχνημάτων όσο και στις πτήσεις drones, η επικοινωνία και η τελική έγκριση από την εναέρια κυκλοφορία (πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου Ρόδου) για την αποφυγή οποιασδήποτε αρνητικής επίδρασης στην ασφάλεια των πτήσεων. Ομοίως για τις πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για αδειοδότηση από ΑΠΑ (Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) και ΥΠΑ.

Θέλουμε τη συνεργασία όλων ώστε να υπάρχει ευαισθητοποίηση των πολιτών και η κατάλληλη ενημέρωση της Υπηρεσίας μας καθώς και η απαιτούμενη αδειοδότηση. Επισημαίνεται ότι πέραν της ουσίας που είναι η αποφυγή οποιασδήποτε πιθανότητας επίδρασης στην ασφάλεια των πτήσεων, προβλέπονται κυρώσεις για τους παραβάτες των διαδικασιών.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων του Δήμου μας να τονίζουν την αναγκαιότητα αδειών για τις προαναφερόμενες δραστηριότητες , στους πολίτες του Δήμου και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακαλούνται για δημοσίευση του προβλήματος ώστε να υπάρχει η ανάλογη ευαισθητοποίηση των πολιτών και εκπροσώπων ιδιωτικών εταιρειών και φορέων δημοσίου.

Τα Αστυνομικά Τμήματα , παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες .

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας