Φιλοξενία της Alessandra De Leo, μίας αξιότιμη παιδαγωγού στη Μπρέσια της Ιταλίας από το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Φιλοξενία  της Alessandra De Leo, μίας  αξιότιμη παιδαγωγού στη Μπρέσια της Ιταλίας από το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Φιλοξενία της Alessandra De Leo, μίας αξιότιμη παιδαγωγού στη Μπρέσια της Ιταλίας από το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1081 ΦΟΡΕΣ

«Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου, γέμισε με περηφάνια και ενθουσιασμό χθες 14-9-2023, καθώς φιλοξένησε μία διακεκριμένη επισκέπτη, την Alessandra De Leo, μία αξιότιμη παιδαγωγό από το Liceo Scientifico N. Copernico στη Μπρέσια της Ιταλίας.

Η επίσκεψη σηματοδοτήθηκε από μία γόνιμη ανταλλαγή γνώσεων και μία ματιά στην εκπαιδευτική αριστεία που προωθείται και από τα δύο ιδρύματα.

Η ημέρα ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τους καθηγητές Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου, πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους για τα εξειδικευμένα μαθήματα που προσφέρονται στο σχολείο.

Οι καθηγητές παρείχαν στην κα De Leo μία ολοκληρωμένη ξενάγηση στα εργαστήριά τους, παρουσιάζοντας τις πρακτικές πρακτικής κατάρτισης που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να διακριθούν στους κλάδους που έχουν επιλέξει.

Η συνάντηση δεν περιορίστηκε στην τάξη. Το προσωπικό συζήτησε τις επιτυχημένες προσπάθειες του σχολείου στο εξωτερικό, τονίζοντας τη σημασία των παγκόσμιων προοπτικών στο σημερινό εκπαιδευτικό τοπίο.

Το αποκορύφωμα της ημέρας ήταν μία έντονη συζήτηση σχετικά με κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών έθεσε τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες και ευκαιρίες μάθησης.
Σε μία συγκινητική κατάληξη της επίσκεψης, η κα De Leo εξέφρασε την πρόθεσή της να ανταποδώσει τη χειρονομία φέρνοντας τους μαθητές της από το Liceo Scientifico N. Copernico στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου στο άμεσο μέλλον.

Αυτή η υπόσχεση συνεχούς συνεργασίας υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον διαπολιτισμικής μάθησης και ανάπτυξης.

Από τη θέση της διευθύντριας, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στην κα Alessandra De Leo που τίμησε το σχολείο με την παρουσία της.

Τέτοιες αλληλεπιδράσεις αποτελούν παράδειγμα του πνεύματος της εκπαιδευτικής συντροφικότητας και της επιδίωξης της αριστείας που αγαπούν και τα δύο σχολεία.

Σχετικά με το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου:
Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου προσπαθεί να είναι, ένα διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα που δεσμεύεται να καλλιεργεί τα νεανικά μυαλά και να δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να διαπρέψουν σε διάφορους τομείς σπουδών, με έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση και τις παγκόσμιες προοπτικές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η διευθύντρια του Π.ΕΠΑ.Λ Ρόδου, κα. Στεργιάδου Αρίστη.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου