Χωρίς ταλαιπωρία φέτος η μετακίνηση της Δωδεκανησιακής αποστολής για τους Αιγαιοπελαγίτικους

Χωρίς ταλαιπωρία φέτος η μετακίνηση της Δωδεκανησιακής αποστολής  για τους Αιγαιοπελαγίτικους

Χωρίς ταλαιπωρία φέτος η μετακίνηση της Δωδεκανησιακής αποστολής για τους Αιγαιοπελαγίτικους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 881 ΦΟΡΕΣ

Μία γιορτή του στίβου για τη χώρα μας είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες και οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέτος θα γίνουν στη Μήλο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα η ΕΑΣ Δωδεκανήσου, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία μετακίνησης των αποστολών της, μερίμνησε εγκαίρως και με τις απαραίτητες κινήσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας, Ιωάννη Παππά, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια γι’ αυτό. Οι αποστολές μας θ’ αναχωρήσουν την Πέμπτη και θα φτάσουν στο νησί των Κυκλάδων μέσω Πειραιά την επομένη, ενώ θα επιστρέψουν στις βάσεις τους πια την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ Δωδεκανήσου:
«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (30/09-1/10) θα διεξαχθούν στη Μήλο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, που αποτελούν την αυλαία κάθε ετήσιας αγωνιστικής περιόδου για τους Αιγαιοπελαγίτες αθλητές και αθλήτριες.
Μια ετήσια αθλητική γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από πεντακόσιους (500) αθλητές-τριες, συνοδούς, προπονητές, διοικητικά στελέχη των Σωματείων, αλλά και φιλάθλους και γονείς, καθώς και αθλητές ΑΜΕΑ, από τα Ειδικά Σχολεία του Αιγαίου.


Παρά το γεγονός ότι η μετακίνηση προς και από τους τόπους διεξαγωγής κάθε χρόνο αποτελούν μια επαναλαμβανόμενη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, εντούτοις η πλειονότητα των αθλητών και συνοδών αγνοούν τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Με βάση την περσινή αρνητική εμπειρία της διοργάνωσης των αγώνων στη Λήμνο, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πήρε νωρίς πρωτοβουλία, για την εξεύρεση του καλύτερου ακτοπλοϊκού δρομολογίου, για την μετάβασή και επιστροφή της Δωδεκανησιακής αποστολής που αγγίζει τον αριθμό των εκατόν πενήντα (150) ατόμων.


Συγκεκριμένα, οι ομάδες των σωματείων της Ρόδου θα επιβιβασθούν την Πέμπτη 28/09 στο BLUESTAR 2 με ώρα αναχώρησης 17:00. Στην πορεία προς Πειραιά θα προσεγγίσουν τα λιμάνια της Κω, Καλύμνου, Λέρου και Πάτμου, απ' όπου θα παραλάβουν τις ομάδες αυτών των νησιών και θα φθάσουν το πρωί της Παρασκευής 29/09 στο λιμάνι του Πειραιά (08:10).
Στη συνέχεια με το ταχύπλοο SEAJET θα κατευθυνθούν στη Μήλο.


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου έχει απευθυνθεί στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμπατριώτη μας βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππά και με ενέργειές του έγιναν τροποποιήσεις των ωραρίων αναχώρησης των πλοίων προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συμμετασχόντων στην αποστολή.
Ο υφυπουργός μάς διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί στη Μήλο (πάρα το φορτωμένο πρόγραμμα που έχει στα πλαίσια των καθηκόντων του) την Κυριακή (2η ημέρα των αγώνων), για να παραστεί στην τελετή παράδοσης της ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ στα Δωδεκάνησα, αφού το έτος 2024 είναι η σειρά της Δωδεκανήσου να διοργανώσει αυτούς τους αγώνες.

Η επιστροφή της Δωδεκανησιακής αποστολής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (2/10) το μεσημέρι(14:00) με το SEAJET, που θα φθάσει στον Πειραιά στις 17:30 της ίδιας μέρας. Η αποστολή θα μεταβεί με τα πούλμαν στο σημείο αναχώρησης του BLUESTAR 2 από το λιμάνι με ώρα αναχώρησης 19:00.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, καθώς και όλα τα Δωδεκανησιακά Σωματεία Στίβου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες BLUESTAR και SEAJETS για την ανταπόκριση στα αιτήματά μας, για τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος αποβίβασης και επιβίβασης της Δωδεκανησιακής αποστολής.


Παράλληλα θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στον συμπατριώτη μας υφυπουργό Ναυτιλίας για τις ενέργειες του για τη διασφάλιση των μετεπιβιβάσεων της αποστολής από το ένα πλοίο στο άλλο.


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, που έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του νησιού για την ανάθεση της διοργάνωσης των αγώνων, θα ζητήσει να της δοθεί χρόνος για την επιλογή του νησιού, λόγω της συγκυρίας των Αυτοδιοικητικών εκλογών στις αρχές του Οκτώβρη.


Είναι ευτύχημα που στα Δωδεκάνησα υπάρχουν τουλάχιστον τρία νησιά με στάδια στίβου (Ρόδος Κως, Λέρος), ικανά να φιλοξενήσουν τέτοιου επιπέδου αγώνες.
Όλα όμως χρειάζονται να εξοπλιστούν με αθλητικά όργανα και μέσα διεξαγωγής των διαφόρων αγωνισμάτων, καθώς και σοβαρές ανακατασκευές στην υποδομή τους (αντικατάσταση ελαστικού τάπητα, δημιουργία αποδυτηρίων, προθερμαντήριο, αίθουσα ενδυνάμωσης κ.ά).


Ο δήμαρχος Μήλου εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται για την ολοκλήρωση αυτού του αθλητικού κέντρου στο νησί του και θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος γι' αυτήν την τεράστια προσφορά στην αθλούμενη νεολαία του νησιού και γενικότερα των Κυκλάδων. Παράλληλα η παρουσία στο νησί τουλάχιστον πεντακοσίων (500) ανθρώπων του αθλητισμού για τρεις ημέρες θα προσδώσει μια σοβαρή οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις του νησιού στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου!».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.