Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί για τα 6,2 κιλά κάνναβης

Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί για τα 6,2 κιλά κάνναβης

Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί για τα 6,2 κιλά κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1186 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν στη Ρόδο με 6,2 κιλά κάνναβης, 42 γραμμάρια κοκαΐνης, 12 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης αλλά και ζυγαριά ακριβείας, την οποία κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ουσιών σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Πρόκειται για έναν 29χρονο ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έναν 28χρονο συμπατριώτη του, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από υπότροπο δράστη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με τη μορφή πώλησης, κατοχής, αποθήκευσης και μεταφοράς κατά συναυτουργία και ο 28χρονος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση με τη μορφή της κατοχής και της αποθήκευσης και της πώλησης κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.


Χθες το μεσημέρι οι αλλοδαποί προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος και ο 28χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.


Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και όσα προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης, οι δύο αλλοδαποί είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και να ελαχιστοποιούν τα στοιχεία εναντίον τους. Πιο αναλυτικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 όμως το προηγούμενο διάστημα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου είχαν αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και είχαν θέσει τους δύο Αλβανούς σε διακριτική παρακολούθηση.
Έτσι διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες διέμεναν μαζί στην ίδια κατοικία.

Εκεί πήγαινε ο 29χρονος και ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του, του έδινε τις έτοιμες συσκευασίες ναρκωτικών (φιξάκια) προς διακίνηση. Ο τελευταίος διέμενε σπίτι τους, ενώ την όλη «διανομή» φέρεται να την έκανε ο 29χρονος, ο οποίος μάλιστα ελάμβανε και αυστηρά μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, ο 29χρονος αλλοδαπός φέρεται ότι δεν ερχόταν σε δια ζώσης επαφή με τους αγοραστές αλλά άφηνε σε απόμερα σημεία τις ποσότητες των ναρκωτικών, από εκεί τις έπαιρνε ο αγοραστής αφήνοντας ταυτόχρονα τα χρήματα για την πληρωμή τους.

Με τον ίδιο τρόπο κατηγορείται ότι λειτουργούσε και ο 28χρονος Αλβανός, ώστε να μην υπάρχουν στοιχεία που να τους ενοχοποιούν αλλά και να διατηρούν την ανωνυμία τους. Επιπλέον ο 29χρονος φέρεται να άλλαζε συχνά τα οχήματα με τα οποία μετακινούνταν και ότι χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενα. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος Αλβανός μεταβαίνει τακτικά σε περιοχή με μικρό δασάκι κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν.

Έτσι έκανε και μεσημβρινές ώρες στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 όπου παρέμεινε για ένα τέταρτο σκαλίζοντας το έδαφος. Όταν ο 29χρονος αλλοδαπός έφυγε, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και βρήκαν στο έδαφος 9 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν 5.106 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης!


Λίγη ώρα αργότερα, ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει επάνω του μία συσκευασία που περιείχε 20 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία δεύτερη με 5,3 γραμμάρια της ίδιας ουσίας καθώς και μία τρίτη συσκευασία με 10 γραμμάρια κοκαΐνης.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των δύο αλλοδαπών εντοπίστηκαν δύο συσκευασίες μικτού βάρους 517 γραμμαρίων και 558 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης αντίστοιχα, άλλες δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με 0,7 γραμμάρια και 0,8 γραμμάρια της ίδιας ουσίας, 12,3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη μικτού βάρους 20 γραμμαρίων και 12,3 γραμμαρίων καθώς και άγνωστη ουσία βάρους 8,9 γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες της κοκαΐνης και η άγνωστη ουσία ήταν κρυμμένες σε ειδικές κρύπτες στην τηλεόραση.


Συνολικά στην οικεία των δύο ανδρών βρέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 κιλού και 101,8 γραμμαρίων.
• Κοκαΐνη βάρους 42,3 γραμμαρίων.
• Μεθαμφεταμίνη βάρους 12,3 γραμμαρίων.
• Ουσία άγνωστης σύστασης βάρους 8,9 γραμμαρίων.
• Ζυγαριά ακριβείας.
• 2 κινητά τηλέφωνα.


Οι ναρκωτικές ουσίες και τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου