Ελεύθερος με αυστηρούς όρους για τον βιασμό της 16χρονης

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους για τον βιασμό της 16χρονης

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους για τον βιασμό της 16χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12019 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 18χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Ο 18χρονος ο οποίος δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Δημήτρη Βερβέρη αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη προέβη σε καταγγελία σε βάρος του, για λόγους αντεκδίκησης.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κατηγορούμενος είπε στην απολογία του ότι πράγματι γνωρίστηκαν σε παραλία της Ρόδου όπου είχε πάει για μπάνιο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι, με έναν φίλο του. Εκεί βρίσκονταν η 16χρονη με φίλη της και άρχισαν να φλερτάρουν μεταξύ τους. Κάποια στιγμή μίλησαν και αντάλλαξαν τις επαφές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να μπορούν να συνομιλούν μέσω αυτών.


Ο 18χρονος είπε ότι έτσι κι έγινε και την επόμενη ημέρα (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023) πήγαν μαζί για μπάνιο στην ίδια παραλία, οι δυο τους αυτή τη φορά. Εκεί άρχισαν να φιλιούνται και κάποια στιγμή, από κοινού, αποφάσισαν – όπως είπε ο 18χρονος- να πάνε σε ντουζιέρα που βρισκόταν στην παραλία όπου και ήρθαν σε ερωτική επαφή. Η πράξη σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έγινε με τη θέληση και των δύο και μάλιστα τόνισε ότι έπειτα από την ολοκλήρωσή της, κάθισαν μαζί για λίγο και στη συνέχεια χωρίστηκαν κι έφυγαν.


Ο ίδιος τόνισε πως ουδέποτε η ανήλικη κοπέλα του είπε ή του έδειξε με τον τρόπο της ότι δεν επιθυμούσε να γίνει κάτι από αυτά που έκαναν, παρά μόνο φαινόταν λίγο «απόμακρη» στο τέλος της συνάντησής τους.

Όταν χώρισαν, ο 18χρονος είπε πως η συμπεριφορά αυτή της κοπέλας τον προβλημάτισε κι έτσι αποφάσισε να τη διαγράψει από τη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην έχει πλέον κάποια επαφή μαζί της.
Αυτός πιστεύει ότι είναι και ο λόγος που έγινε η καταγγελία σε βάρος του, για λόγους αντεκδίκησης.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική εξέταση η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αναφέρει ίχνος βίας στην 16χρονη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του

μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισης της 16χρονης σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων και της υποχρεωτικής παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου.


Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 όταν εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 16χρονη και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 18χρονου.
Μεταξύ άλλων στην κατάθεση της η ανήλικη είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 με τον 18χρονο και την επόμενη ημέρα (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023) βγήκαν μαζί και μετέβησαν στην παραλία Ζέφυρος στην πόλη της Ρόδου.


Εκεί ο 18χρονος κατηγορείται ότι εξανάγκασε σε συνουσία την 16χρονη κοπέλα. Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό την ίδια ημέρα το μεσημέρι και την σύλληψη του 18χρονου, ο οποίος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών