Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου γιορτάζει τον θεσμό των Erasmus Days 2023: «6 ημέρες για να λάμψει η Ευρώπη!»

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου γιορτάζει  τον θεσμό των Erasmus Days 2023:  «6 ημέρες για να λάμψει η Ευρώπη!»

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου γιορτάζει τον θεσμό των Erasmus Days 2023: «6 ημέρες για να λάμψει η Ευρώπη!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1132 ΦΟΡΕΣ

Οι Erasmus Days πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά – φέτος μάλιστα για μία ολόκληρη εβδομάδα – από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023. Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Στόχος των Erasmus Days 2023 είναι να τονιστεί η πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης και να επισημανθούν οι πολλές ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει.

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τον θεσμό των Erasmus Days 2023 αναφέρει τα εξής:

«Οι Erasmus Days είναι μία μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες. Θα τους δοθεί η δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν την απασχολησιμότητά τους και να ενστερνιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού και της διαφορετικότητας.

Με αυτή την αφορμή, το 2022 διοργανώθηκαν περισσότερες από 6.295 εκδηλώσεις σε πάνω από 58 χώρες. Στη χώρα μας, έλαβαν χώρα 272 αντίστοιχες δράσεις από φορείς που υλοποίησαν σχέδια στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου με τη σειρά του διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων, συμμετέχοντας στον θεσμό των Erasmus Days. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου
• Διασκεδάζουμε μαθαίνοντας την Ευρώπη - Learning Europe means having fun
Τι γνωρίζουμε για την Ευρώπη; Πόσα είναι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου; Κάθε πότε γίνονται ευρωεκλογές; Τι είναι η συνθήκη του Μάστριχτ; Τι είναι η συνθήκη Σένγκεν; Μαθαίνω για την Ευρώπη και τους θεσμούς της παίζοντας ψηφιακά παιχνίδια!

• Ευρωβουλευτής για μία μέρα: Στοχασμός, Δημοκρατία, Δράση - M.E.P. for a day: Reflection, Democracy, Action
Oι μαθητές συζητούν, αναζητούν, προβληματίζονται και διατυπώνουν τις ενστάσεις τους, σχετικά με όσα χρειάζεται ν’ αλλάξουν στο σχολείο τους, στην πόλη τους, στη χώρα τους, στην Ευρώπη! Προτείνουν δράσεις αλλαγής και δεσμεύονται για την υλοποίησή τους!

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου
• Η Ευρώπη των Ονείρων μου - The Europe of my dreams
Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο οι μαθητές συζητούν, αναζητούν, προβληματίζονται και εν τέλει ονειρεύονται την Ευρώπη των λαών, της πολυπολιτισμικότητας, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της αειφορίας. Ονειρεύονται και αναπαριστούν μέσω της τέχνης την Ευρώπη των ονείρων τους!

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου
• Έκθεση Φωτογραφίας: Η Ευρώπη μέσα από τις κινητικότητες Erasmus+ - Photography Exhibition: “Europe through Erasmus+ project mobilities”
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από μαθητές και καθηγητές από ταξίδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων Erasmus+, θα εκτίθενται σε συγκεκριμένο χώρο του σχολείου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των φωτογραφιών έχει ο φωτογράφος Μάκος. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε μόνιμη βάση στο σχολείο.

• Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες - Prevention of traffic accidents in Greece and in other European Countries
Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφτούν το 4ο ΓΕΛ και θα ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα τροχαία ατυχήματα ( τη συχνότητα, τις αιτίες, κ.λπ.) στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα εστιάσουν στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα αναλύσουν τα στοιχεία που συνιστούν μία υπεύθυνη οδική συμπεριφορά».

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου