ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά όσοι θέλουν δάνεια αυτοστεγάσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά όσοι θέλουν δάνεια αυτοστεγάσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά όσοι θέλουν δάνεια αυτοστεγάσεως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 211 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3753

ΠΡΟΒΟΛΑΙ ΕΙΣ ΣΑΛΑΚΟΝ
Το Κινηματογραφικόν συνεργείον της Επιθεωρήσεως Γεωργίας, ευρισκόμενον από των αρχών του μηνός εις την Δωδεκάνησον, ήρχισεν από χθες προβολάς κινηματογραφικών ταινιών εις την περιοχήν της κοινότητας Σαλάκου. Αι προβλεπόμεναι ταινίαι είναι μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Μετά το πέρας των προβολών εις κοινότητας της Ρόδου το συνεργείον θα μεταβή εις τας νήσους Κω και Λέρον.


ΔΙ’ ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Ως ανεκοινώθη, εκ της Νομαρχίας, προεκηρύχθη διαγωνισμός διά την κατάταξιν 22 στρατιωτικών εθελοντών διά την στρατιωτικήν μουσικήν. Οι ενδιαφερόμενοι διά περισσοτέρας πληροφορίας δέον όπως απευθύνωνται εις την Νομαρχίαν ζητούντες λεπτομερείας διά τον εν λόγω διαγωνισμόν.

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΕΩΣ
Φέρεται εις γνώσιν των εργατοϋπαλλήλων πόλεως Ρόδου ότι η υπό την προεδρίαν του Νομάρχου κ. Ν. Τζαβέλλα επιτροπή επιλογής δικαιούχων διά δάνεια αυτοστεγάσεως υπό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τέλους Οκτωβρίου 1963.
Καλούνται όθεν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τας αιτήσεις των με πλήρη δικαιολογητικά, μέχρι της προθεσμίας ταύτης, οι δε έχοντες υποβάλει αιτήσεις να μεριμνήσουν διά την προσκόμισιν των ελλειπόντων πιστοποιητικών. Πληροφορίαι παρέχονται καθ’ εκάστην από τον Γραμματέα της επιτροπής κ. Ν. Λύκον εις τα γραφεία της Διοικήσεως Αγροφυλακής.


ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙ’ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Ο ΚΑΝΑΔΑΣ
Εις την Νομαρχίαν εκοινοποιήθη εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών διά της οποίας γνωρίζεται ότι η Καναδική Κυβέρνησις απεφάσισεν να άρη τας διατυπώσεις υποχρεώσεως λήψεως σχετικής θεωρήσεως των διαβατηρίων των ελλήνων οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τον καναδά διά χρονικόν διάστημα μέχρι τριών μηνών και ουχί δια μετανάστευσιν.
Διά τα άτομα της ως άνω κατηγρορίας δεν θα απαιτήται εφεξής η προσκόμισις προεγκρίσεως εκ μέρους του Καναδικού Προξενείου.


ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΔΑΣΟΠΟΝΙΚΑΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΙ ΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Υπό του υπουργείου Γεωργίας εκοινοποιήθη προς την Νομαρχίαν εγκύκλιος διά της οποίας συνιστάται όπως συταθούν δασοπονικαί υπηρεσίαι εις τους Δήμους και τας Κοινότητας.
Αι εν λόγω υπηρεσίαι σκοπόν έχουν να συμβάλουν εις την επιστημονικήν εκμετάλλευσιν και αξιοποίησιν των δημοτικών και κοινοτικών δασών.


ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ 14ΕΤΗΣ ΑΠΟ
ΜΙΑΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑΝ
Προχθές την 8ην πρωινήν ο Βασιλάκης γεώργιος ετών 14 ευρισκόμενος εις την τοποθεσίαν «Ροδίνι» ανεύρε χειροβομβιδα Ιταλικής προελεύσεως την οποίαν ήρχισεν να περιεργάζεται.
Ούτος είς μιας στιγμήν την εκτύπησε με «πέτραν» με αποτέλεσμα αυτή να εκραφή. Ευτυχώς εκ της εκρήξεως ο Βασιλάκης ετραυματίσθη ελαφρώς εις αμφοτέρας τας χείρας και εις τον δεξιόν μηρόν.
Ούτος μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον και μετά την επίθεσιν των τραυμάτων μετέβη εις την οικίαν του.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!