Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του δήμου εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του δήμου εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του δήμου εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5467 ΦΟΡΕΣ

Το στίγμα της διοίκησης που επιθυμεί να ασκήσει στον δήμο, έδωσε, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ως νεοκλεγείς δήμαρχος Ρόδου, ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, αφού απηύθυνε τις ευχαριστίες του στον ροδιακό λαό, τα μέλη της παράταξής του και τους συνεργάτες του, τόσο στην τοποθέτησή του όσο και στις ερωτήσεις με τις οποίες "βομβαρδίστηκε" στη συνέχεια, απάντησε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, έδωσε όμως και μία πρόγευση για το πως θα πορευτεί τους επόμενους μήνες μέχρι να αναλάβει την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξη τύπου, η οποία διήρκεσε για πάνω από σαράντα λεπτά, αναφέρθηκε και στα παρακάτω θέματα:

-Καταρχάς, αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης του αυτής συνέντευξης, εξέφρασε την ανησυχία του για τα οικονομικά του δήμου τους τελευταίους μήνες και είπε ότι θα ζητήσουν αναλυτική ενημέρωση καθώς εκτιμά ότι "έρχονται δύσκολες μέρες". "Για τα οικονομικά ανησυχώ", δήλωσε.

-Ερωτηθείς εάν θα επισκεφθεί το δημαρχείο, ως ο νέος δήμαρχος πια, και αν θα ζητήσει να έχει γραφείο, είπε αρχικά: "Περίμενα ένα τηλεφώνημα", εννοώντας από τον νυν δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και είπε ότι γραφείο δεν είναι απαραίτητο να έχει μέσα στο δημαρχείο καθώς υπάρχουν και άλλοι χώροι του δήμου. Κατέστησε σαφές, όμως, ότι θα ζητήσει ενημέρωση αναλυτική για όλα και κυρίως τα οικονομικά αλλά περιμένει και να τον καλέσουν (σ.σ. για ενημέρωση).

-"Δεν θα αποκλείσουμε κανέναν", είπε σχετικά με το μοντέλο διακυβέρνησής του. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για ενδεχόμενη συνεργασία με στελέχη άλλων παρατάξεων, όπως αυτής τους κ. Νίκου Γερονικόλα, τα οποία διαφοροποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, είπε ότι τα στελέχη των άλλων παρατάξεων θα αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν και επεσήμανε ότι "η πόρτα τους είναι πάντα ανοιχτή", για εκλεγμένους ή μη.

-Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έκανε αναφορά στο αίτημα τους παράταξης του νυν δημάρχου Ρόδου για επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων, παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Καμπουράκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κατά την οποία τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ καυτηρίασε και την αναφορά του ιδίου για "αντιξοότητες" κατά την προεκλογική περίοδο.

-«Θα ξεβολευτούνε όλοι!», προμήνυσε, τέλος για τα θέματα της καθημερινότητας, κάνοντας ειδική αναφορά στη δραματική κατάσταση στο κέντρο της πόλης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα εάν θα κλείσει το κέντρο για τα οχήματα-ξεκαθάρισε όμως ότι θα ληφθούν μέτρα. Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα χρειαστούμε περίοδο χάριτος».

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη