Κ. Ταρασλιάς: Έμφαση στην προετοιμασία για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Κ. Ταρασλιάς: Έμφαση στην προετοιμασία για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Κ. Ταρασλιάς: Έμφαση στην προετοιμασία για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1110 ΦΟΡΕΣ

Κανονικά συνεχίζει να εργάζεται η Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου της Ρόδου, μετά τις εκλογές, δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου, που μαζί μ’ αυτήν του Βερολίνου, ως γνωστόν, θεωρούνται «βαρόμετρο» για την επόμενη σεζόν.

Δήλωσε χθες, επ’ αυτού, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κος Κώστας Ταρασλιάς:
«Στη Διεύθυνση Τουρισμού, συνεχίζουμε ανελλιπώς ν’ ασκούμε τα καθήκοντά μας και προετοιμαζόμαστε, πρώτα απ’ όλα, για τη μεγάλη έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί 6 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Η Ρόδος θα συμμετέχει για ακόμα μία φορά με δικό της περίπτερο, με μία πλήρη αντιπροσωπεία, με τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Τουρισμού και εμένα προσωπικά, όπου θα προσπαθήσουμε, σ’ αυτή τη μεγάλη Βρετανική αγορά, να προωθήσουμε τον προορισμό μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι, το Λονδίνο, μαζί με το Βερολίνο τον Μάρτιο, αποτελούν δύο κορυφαίες εκθέσεις για μας αφού οι πελάτες της Ρόδου είναι κυρίως Βρετανοί και Γερμανοί και οι οποίοι κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στο πελατολόγιο της Ρόδου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, θα δώσουν έμφαση κυρίως στις επαφές με τους μεγάλους tour-operator διότι αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, όπως ακριβώς έκαναν και την περίοδο των πυρκαγιών, όταν έβλεπαν τις κρατήσεις, μία εβδομάδα μετά, να μειώνονται κατά 50%.

Σημείωσε, ακόμη, ότι οι τουριστικές εκθέσεις δεν πραγματοποιούνται όπως στο παρελθόν σε μία λογική κοινού αφού το πιο βασικό κομμάτι είναι οι επαφές με τους μεγάλους tour-operators και οι παράλληλες συναντήσεις, ενώ δεν μπαίνουν σε μία λογική πλέον να μοιράζουν... φυλλάδια και μελεκούνια.

Όπως είπε, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι οι συναντήσεις και οι συμφωνίες που γίνονται, κάτι που σημαίνει ότι θα συμβάλει ο δήμος με κάποια ποσά στις εταιρίες για διαφήμιση για να προασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών.

Είπε, ακόμη, χαρακτηριστικά ο κος Ταρασλιάς: «Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι υπεύθυνες δημοτικές Αρχές να μπορούν να συνομιλούν με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και να στηρίζουν το οικονομικό μας προϊόν, που είναι ο Τουρισμός.

Αυτό κάναμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς και δεν θα υστερήσουμε σε καμία περίπτωση από το να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον ροδιακό λαό».

Παράλληλα, συνεχίζονται όλα τα fan trips, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα, ανά την Ευρώπη, γραφεία του ΕΟΤ, ενώ θύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα βράβευσαν μία πολύ σημαντική εκπρόσωπο από τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό της Ιρλανδίας, την κα Μούλινς η οποία, όχι μόνο έμεινε σ’ αυτό το fan trip που οργανώθηκε από τον ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας αλλά ενθουσιάστηκε με τη Ρόδο κατά την επταήμερη παραμονή της.

Ο κος Ταρασλιάς, επισήμανε ότι, συνεχίζουν κανονικά τις υπηρεσίες τους, δηλαδή διανέμουν υλικό στα info-kiosks, βραβεύουν τους repeaters, έχουν επικοινωνία με τους άνθρωπους των media «για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον προορισμό στη θέση που του αξίζει.

Όσον αφορά στο κλείσιμο της σεζόν, είπε ότι θα έχουμε επέκταση μέσα στον Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε επέκταση πτήσεων και τον επόμενο μήνα.

Όπως είπε, το παραδοσιακό κλείσιμο ξενοδοχείων τέλη Οκτωβρίου θα υπάρξει. Ωστόσο θα έχουμε και πολλά ξενοδοχεία ανοιχτά μέσα στον Νοέμβριο.
«Δουλειά, πολλή σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας