Έγινε αποδεκτό το αίτημα επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων που ζήτησε χθες ο Αντ. Καμπουράκης

Έγινε αποδεκτό το αίτημα επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων που ζήτησε χθες ο Αντ. Καμπουράκης

Έγινε αποδεκτό το αίτημα επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων που ζήτησε χθες ο Αντ. Καμπουράκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4999 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία καταμέτρησης

Νέα αίτηση, αυτή τη φορά, επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων της πρώτης εκλογής για τον δήμο της Ρόδου (Κυριακή 8 Οκτωβρίου), κατέθεσε χθες στο Πρωτοδικείο Ρόδου, η παράταξη του κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη και η οποία έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί λίγο πριν τις 11, ο δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κ. Καμπουράκης, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Τηλέμαχο Καμπούρη και Κώστα Ταρασλιά, όπου και κατέθεσε το αίτημα, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου, ενώ αργά το μεσημέρι είχε και συνάντηση με την αρμόδια πρόεδρο Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση με την οποία το νέο αίτημα που έχει υποβληθεί, εκδόθηκε τελικά χθες αργά από το Δικαστήριο και έτσι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τα συνεργεία των δικαστικών υπαλλήλων όχι μόνο την επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων στα υπόλοιπα τμήματα που υπολείπονται να ελεγχθούν αλλά και την επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων για όλα τα εκλογικά τμήματα του νησιού μας.

Μέχρι τώρα έχουν επιδειχθεί τα άκυρα ψηφοδέλτια σε περίπου 185 εκλογικά τμήματα και απομένουν άλλα περίπου 40, τα οποία και πρόκειται να ελεγχθούν σήμερα.

Στην επίδειξη αλλά και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων παρευρίσκονται νομικοί- εκπρόσωποι τόσο από την παράταξη του κ. Καμπουράκη όσο και από την παράταξη του κ. Κολιάδη, τα επιτελεία των οποίων αξιολογούν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν.

Στο μεταξύ, στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Ρόδου καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των πέντε ημερών από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Υπενθυμίζεται πως όπως είναι γνωστό, η παράταξη του κ. Καμπουράκη δεν εκλέχθηκε αυτοδύναμα από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου για λίγους ψήφους, ενώ στις ίδιες εκλογές, το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων σε όλο το νησί ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 1.405 ψηφοδέλτια.

Ως εκ τούτου η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» προέβη στην κατάθεση της σχετικής αίτησης ώστε να επιδειχθούν σε εκπροσώπους της, τα άκυρα ψηφοδέλτια, αρχικά, από συνολικά 13 εκλογικά τμήματα που νησιού που είχαν επιλεγεί και εν συνεχεία και από τα υπόλοιπα, ενώ χθες ακολούθησε και η αίτηση επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη