Δεν συναινεί στην έκδοσή του ο 65χρονος Άγγλος κατηγορούμενος για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων

Δεν συναινεί στην έκδοσή του ο 65χρονος Άγγλος κατηγορούμενος για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων

Δεν συναινεί στην έκδοσή του ο 65χρονος Άγγλος κατηγορούμενος για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1650 ΦΟΡΕΣ

Δεν συναινεί στην έκδοσή του στις βρετανικές Αρχές για να δικαστεί για συνολικά τέσσερα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων που κατηγορείται, ο 65χρονος αλλοδαπός από την Αγγλία, που συνελήφθη στην Κω.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στις βρετανικές Αρχές, αλλά να παραμείνει στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, ο 65χρονος κρατείται προσωρινά έως ότου έρθουν στη χώρα μας από τις βρετανικές Αρχές τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, τα οποία και θα εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου για να αποφανθεί για την έκδοση ή μη του αλλοδαπού διωκόμενου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, ο 65χρονος φέρεται να διέπραξε τέσσερα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων, το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2019, ενώ ένας εκ των ανηλίκων αυτών δεν έχει συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας του.

Τα άλλα τρία δε περιστατικά φέρονται να έλαβαν χώρα σε περιοχές της Αγγλίας και της Σκωτίας και το τέταρτο στην Ισπανία.

Για όλα αυτά ο αλλοδαπός αναζητούνταν από τις Διωκτικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και σε βάρος του είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο (21 Οκτωβρίου 2023) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντόπισαν τον 65χρονο στην Κω και τον συνέλαβαν προς εκτέλεση της συγκεκριμένης Ερυθράς Αγγελίας.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου