Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στη 32χρονη από τη Λιβύη που μετέφερε αλλοδαπούς στο πορτ μπαγκάζ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στη 32χρονη από τη Λιβύη που μετέφερε αλλοδαπούς στο πορτ μπαγκάζ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στη 32χρονη από τη Λιβύη που μετέφερε αλλοδαπούς στο πορτ μπαγκάζ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1310 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος της 32χρονης από τη Λιβύη που συνελήφθη να μεταφέρει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της, δύο παράνομους αλλοδαπούς από τη Συρία, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη της 32χρονης αλλά και των δύο 18χρονων Σύριων έγινε προχθές το μεσημέρι από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Χθες οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου διαχωρίστηκε η υπόθεση ως προς τους δύο αλλοδαπούς, ενώ η 32χρονη παραπέμφθηκε συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Γιώργο Λαμπαδάκη, στην ανάκριση.

Συγκεκριμένα η συλληφθείσα από τη Λιβύη κατηγορείται για παραλαβή, από σημείο εισόδου, πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με τρόπο που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση. Η 32χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία έως αύριο το πρωί για να προετοιμάσει την απολογία της, ενώ η κράτησή της συνεχίζεται. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν μεσημβρινές ώρες προχθές (24 Οκτωβρίου 2023) στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου. Εκεί βρισκόταν το πλοίο της γραμμής το οποίο ετοιμαζόταν για το ταξίδι του προς τον Πειραιά.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και η 32χρονη η οποία επρόκειτο να βάλει στο πλοίο το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε. Προτού όμως γίνει αυτό, σε έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, βρήκαν μέσα στο πορτ μπαγκάζ του οχήματός της, τους δύο 18χρονους από τη Συρία!

Οι δύο αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές της 32χρονης βρέθηκε να κατέχει μία (01) πλαστική συσκευασία, που περιείχε ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου (1,0 γρ.). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και η ανωτέρω ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε ότι αφορά την 32χρονη και τους δύο 18χρονους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο.

Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο Σύριων, ότι η 32χρονη ήταν υπεύθυνη για να τους αποκρύψει από τις Αρχές και να τους μεταφέρει στον Πειραιά. Μάλιστα φέρονται να δήλωσαν ότι για τη μεταφορά τους αυτή θα κατέβαλαν το ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έρευνα που έκαναν οι λιμενικοί προέκυψε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της 32χρονης έχει ταξιδέψει με πλοία της γραμμής αρκετές φορές μέσα στον Οκτώβριο του 2023, από Ρόδο προς Πειραιά και το αντίστροφο.

Διαβάστε ακόμη

Δικάζεται αύριο 41χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του

50χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε συμπολίτες μας για εξαγορά ακινήτου του Δημοσίου

Εντοπίστηκε 20χρονος με ναρκωτικά

Κατηγορείται 30χρονος για κλοπή από εταιρεία

Στο αυτόφωρο 18χρονος για κατοχή κάνναβης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ποδηλατικού αγώνα στη Ρόδο

Θα δικαστούν Κουβανός και Γερμανός που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες

Σε 5 έτη κάθειρξης ο 39χρονος και σε 3 έτη φυλάκισης ο 56χρονος