Μόνο με έναν τρόπο πατάσσεται η φοροδιαφυγή: Με την κατάργηση του ρευστού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές

Μόνο με έναν τρόπο πατάσσεται η φοροδιαφυγή: Με την κατάργηση του ρευστού χρήματος  σε όλες τις συναλλαγές

Μόνο με έναν τρόπο πατάσσεται η φοροδιαφυγή: Με την κατάργηση του ρευστού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1561 ΦΟΡΕΣ

Μέτρα, αντίμετρα, σχεδιασμοί, εξαγγελίες και πολλά άλλα βαρύγδουπα ακούμε εδώ και καμιά τριανταριά χρόνια (που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει πάντα το ίδιο. Ούτε φοροδιαφεύγοντες εντοπίζονται, ούτε πρόσθετα χρήματα στα κρατικά ταμεία εισέρχονται. Θα ήταν πολύ αστείο το γεγονός, αν δεν ήταν τραγικό, για την ίδια την επιβίωση της οικονομίας και της χώρας μας.

Δεν χρειάζεται κανείς, να έχει γνώσεις οικονομολόγου του Harvard, για να καταλάβει ότι τα πράγματα και τα... θαύματα σε ό,τι αφορά την παραοικονομία σε αυτή τη χώρα είναι πολύ πιο απλά απ’ αυτά που μας λένε κα μας αναλύουν οι... ειδικοί.

Υπάρχουν τρόποι συγκεκριμένοι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χωρίς να χρειαστεί κανείς να... ανακαλύψει την Αμερική. Ένας από αυτούς, ίσως ο πιο βασικός;

Η υποχρεωτική χρήση της πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή η πληρωμή μέσω εφαρμογών, για κάθε αγορά ή πληρωμή παροχής υπηρεσιών, σε όλους τους κλάδους! Σταδιακά, οργανωμένα, συγκεκριμένα και μεθοδικά.

Σε μια μέρα και σε μια νύχτα, θα τέλειωνε δια παντός αυτό που εδώ και δεκαετίες κραυγάζουν όλες οι κυβερνήσεις, ότι υπονομεύει τα θεμέλια της οικονομίας του κράτους μας.

Αλλά, όπως όλα δείχνουν, κανείς δεν το θέλει τούτο. Κι αντ’ αυτού, έρχονται τα οριζόντια και κάθετα μέτρα φορολόγησης και πάλι, από τα οποία είναι βέβαιο και πάλι ότι θα... ξεγλιστρήσουν και πάλι όλοι εκείνοι που δεκαετίες τώρα κάνουν πάρτι με βάρος όλων των υπολοίπων..!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου