Καλά τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα τουριστική περίοδο

Καλά τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα τουριστική περίοδο

Καλά τα μηνύματα από το Λονδίνο για τη νέα τουριστική περίοδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1811 ΦΟΡΕΣ

Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ρόδου το τελευταίο Σαββατοκύριακο, γεγονός που δείχνει ότι πέφτει σιγά-σιγά η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο αερολιμενάρχης Βασίλης Καταβενάκης, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο μας συνολικά 64 πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες έφτασαν στη Ρόδο μόλις 936 άτομα ενώ αναχώρησαν μ’ αυτές 10.521 τουρίστες.

Πρόκειται στην ουσία για πτήσεις με τις οποίες επιστρέφουν στην πατρίδα τους και οι τελευταίοι τουρίστες του προορισμού για τη φετινή σεζόν η οποία αναμένεται να κλείσει γύρω στα μέσα του μήνα, αν και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε αφίξεις συνταξιούχων Ευρωπαίων στο πλαίσιο προγράμματος χειμερινού Τουρισμού που υλοποιεί το πρακτορείο Travel Exchange.

Η Έκθεση WTM στο Λονδίνο
Αξίζει να σημειωθεί, ότι άνοιξε χτες τις πύλες της η Έκθεση Τουρισμού World Travel Market στην αγγλική πρωτεύουσα όπου δίνουν το «παρών» αρκετοί επιχειρηματίες του Τουρισμού καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νησιού και της Αυτοδιοίκησης με τα μηνύματα να είναι αρκετά καλά για τη Ρόδο την επόμενη χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση αεροπορικών θέσεων ειδικά από την αγγλική αγορά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γ.Χατζής και ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μ. Μαρκόπουλος
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γ.Χατζής και ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μ. Μαρκόπουλος

Στην Έκθεση βρίσκονται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Χατζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Διονύσης Τσιλιγκίρης κ.ά.

Η διεθνής τουριστική έκθεση WTM απευθύνεται σε επαγγελματίες του Τουρισμού και συγκεντρώνει πάνω 5.000 εκθέτες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης με τους κ.κ. Ματσίγκο και Σαββαΐδη
Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης με τους κ.κ. Ματσίγκο και Σαββαΐδη

Στα 900 τ.μ. του ανανεωμένου ελληνικού περιπτέρου, θα βρίσκονται 72 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, αεροπορικές εταιρείες, ελληνικά αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, startups Τουρισμού κι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με μεγάλους tour operators (TOs) και αεροπορικές εταιρείες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου 2024, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ.Δημήτρης Φραγκάκης θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου