Εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου στην Ισλανδία για επιμόρφωση

Εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου στην Ισλανδία για επιμόρφωση

Εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου στην Ισλανδία για επιμόρφωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1144 ΦΟΡΕΣ

Πέντε εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου επιμορφώθηκαν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικά με την «Πράσινη Ενέργεια» με τίτλο “GREENER SCHOOLS FOR A SUSTAINABLE FUTURE: CLIMATE CHANGE EDUCATION”. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε από το PMS+ Erasmus το διάστημα από 15 ως 21 Οκτωβρίου 2023.

Perlan, ένα μουσείο για τη φύση της Ισλανδίας
Perlan, ένα μουσείο για τη φύση της Ισλανδίας

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, περί της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου στο ανωτέρω πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 31 εκπαιδευτικοί από 11 χώρες οι οποίοι παρακολούθησαν 35 ώρες επιμορφωτικών δράσεων. Επισκέφτηκαν σημεία με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες με πολιτισμικό και ιστορικό περιεχόμενο. Το σεμινάριο στόχευε αφενός στην οικολογική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και αφετέρου στην αναζήτηση τρόπων πραγματοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων ενταγμένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Άποψη του Ρέικιαβικ από το μουσείο Perlan
Άποψη του Ρέικιαβικ από το μουσείο Perlan

Αναλύθηκαν περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κατανάλωση, η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων, συζητήθηκαν ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στον σχεδιασμό προγραμμάτων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τα σχολεία.

Gullfoss - Ο Χρυσός Καταρράκτης
Gullfoss - Ο Χρυσός Καταρράκτης


Οι επιμορφούμενοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και να ενημερωθούν για πρακτικές οικολογικής ευαισθητοποίησης των μαθητών. Μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν αλληλεπέδρασαν με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και αντάλλαξαν ιδέες για έργα που μπορούν να σχεδιαστούν σ’ αυτόν τον τομέα με την ενεργό εμπλοκή των μαθητών.

Κρατήρας Kerid
Κρατήρας Kerid

Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ισλανδίας με τα ηφαίστεια, τους καταρράκτες, τους θερμοπίδακες και τους παγετώνες, οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και οι οικολογικές πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα την καθιστούν το κατάλληλο μέρος για προβληματισμό σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε από το σχολείο.

Θερμοκήπιο παραγωγής ντομάτας
Θερμοκήπιο παραγωγής ντομάτας

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου ευελπιστεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ομίλου σχολείων, τα οποία θα ασχολούνται με θέματα «πράσινης ενέργειας και βιωσιμότητας» εντός και εκτός της σχολικής τάξης, στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών και στην πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων κατά τα επόμενα σχολικά έτη.

Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από γεωθερμία
Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από γεωθερμία

Το σύνολο των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και παρακολούθησης του επιμορφωτικού προγράμματος καλύφθηκε από τη δράση Erasmus+».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου