Ομιλία και πρόταση του Μάνου Κόνσολα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία νέου Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

Ομιλία και πρόταση του Μάνου Κόνσολα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία νέου Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

Ομιλία και πρόταση του Μάνου Κόνσολα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία νέου Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 585 ΦΟΡΕΣ

Μια νέα και προωθημένη πρόταση για την ενίσχυση της περιφερειακής σύγκλισης και τη στήριξη περιφερειών της Ευρώπης με αναπτυξιακή υστέρηση, κατέθεσε ο Βουλευτής, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μάνος Κόνσολας εκπροσώπησε την Ελλάδα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε μετά το 2027.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε τη δημιουργία και χρηματοδότηση ενός νέου Περιφερειακού Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. που θα ενοποιήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που υπάρχουν σήμερα.

Επεσήμανε ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης συνδέεται με περισσότερους πόρους, πιο ευέλικτες διαδικασίες και στοχευμένη χρηματοδότηση σε συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης που θα καθορίζονται από ένα Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε κάθε χώρα μέλος και θα εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως γίνεται, δηλαδή, και με το Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο που εδώ θα υπάρχει μια αμιγώς περιφερειακή διάσταση. Ειδικά για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Κόνσολας το χαρακτήρισε τομή στην ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα διεύρυνσης των κριτηρίων για την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν πέρα από το ΑΕΠ κάθε περιφέρειας και νέα κριτήρια όπως ο δείκτης ανταγωνιστικότητας και η έννοια της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, αλλά και τους άλλους δείκτες που διαμορφώνουν το πλαίσιο της συνοχής αξιών.

Eπεσήμανε, επίσης, ότι μέρος της νέας πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. πρέπει να είναι δράσεις για την άμβλυνση των συνεπειών από την κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού