Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή σε 62χρονο για 300 γραμμάρια χασίς και 18 ναρκωτικά χάπια

Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή σε 62χρονο για 300 γραμμάρια χασίς και 18 ναρκωτικά χάπια

Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή σε 62χρονο για 300 γραμμάρια χασίς και 18 ναρκωτικά χάπια

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1415 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 62χρονο που είχε συλληφθεί στην Κάρπαθο έχοντας στην κατοχή του 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια τα οποία κατηγορείται ότι διακινούσε.

Ο 62χρονος δια της συνηγόρου του κας Μαρίας Σκορδίλη κίνησε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο κι έτσι του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.

Για τον 62χρονο όλα ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου 2019 το μεσημέρι όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι του στην Κάρπαθο όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 341 γραμμαρίων.

• 18 ναρκωτικά δισκία.

• 2 ζυγαριές ακριβείας.

• Κινητό τηλέφωνο.

• Το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 62χρονος είχε υποστηρίξει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης τα τελευταία 40 χρόνια.
Καθώς ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε ένα μικρό νησί όπως είναι η Κάρπαθος, είχε πει πως προμηθευόταν την ποσότητα που χρειάζονταν μία φορά τον μήνα.

Έτσι είχε γίνει κι εκείνη τη φορά, οπότε και στις 7 Αυγούστου 2019 προμηθεύτηκε από άγνωστο αλλοδαπό που μετέβη στο νησί με το πλοίο της γραμμής, ποσότητα 350 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 1.500 ευρώ, με σκοπό να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες και αυτές μόνο για ένα μήνα, καθώς κάνει χρήση 4-5 γραμμάρια ημερησίως.

Ο ίδιος είχε πει πως γι’ αυτό στον έλεγχο που του είχαν κάνει οι αστυνομικοί βρήκαν τα 336 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και θα τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα είχε δηλώσει ότι ήταν χρήματα που προέρχονταν από την εργασία του ιδίου και της συζύγου του, ενώ είχε τονίσει πως ουδέποτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν και πως έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών