Οργανωμένη παρουσία του δήμου Αστυπάλαιας στην Τουριστική Έκθεση WTM 2023

Οργανωμένη παρουσία του δήμου Αστυπάλαιας στην Τουριστική Έκθεση WTM 2023

Οργανωμένη παρουσία του δήμου Αστυπάλαιας στην Τουριστική Έκθεση WTM 2023

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4351 ΦΟΡΕΣ

Πολυεπίπεδη ήταν η παρουσία του δήμου Αστυπάλαιας στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού WTM που έλαβε χώρα στο Λονδίνο από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2023. Τον δήμο εκπροσώπησαν ο δήμαρχος κος Νίκος Κομηνέας με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βλάσση Λαπατά και τον ειδικό συνεργάτη κ. Κωνσταντίνο Καμπύλη.

Στο περίπτερο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποι του δήμου είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοφιλείς bloggers που προβάλλουν θέματα αειφορίας και ειδικών μορφών Τουρισμού, έγκυρους ταξιδιωτικούς συντάκτες που συνεργάζονται με διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN και το National Geographic καθώς και με tour operators από ανερχόμενες αγορές όπως την Ισπανική.

Παράλληλα, τη δυναμική του προορισμού ως διεθνούς προτύπου βιωσιμότητας ανέλυσε σε ειδική παρουσίαση ο δήμαρχος Αστυπάλαιας κατά τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι του διεθνούς τουριστικού κλάδου που είχαν προσκληθεί στο πλαίσιο του Sustainability Marathon που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Σημειώνεται πως η Αστυπάλαια ήταν εκ των επιλεγμένων συμμετοχών που προηγήθηκαν και άνοιξαν τον «κύκλο» των δεκάδων πρακτικών που αναλύθηκαν εκείνη την ημέρα.

«Για ακόμη μία φορά ο προορισμός έδωσε το στίγμα του σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μέσα από τις οργανωμένες προσπάθειες του δήμου, οι οποίες θα συνεχιστούν με αυξανόμενο ρυθμό ενόψει της νέας σεζόν», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νίκος Κομηνέας.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την εκθεσιακή συμμετοχή, η Αστυπάλαια προβάλλεται το τελευταίο διάστημα σε Ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικής αποστολής που οργανώθηκε το καλοκαίρι, έπειτα από οργανωμένη επαφή στη συγκεκριμένη έκθεση του περασμένου έτους.

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Τα έξοδα αποκατάστασης του εσωτερικού της Ι.Μ. της Παναγίας Πορταΐτισσας δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση