Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 818 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 19χρονος από το Λίβανο και ο 21χρονος από τη Συρία που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη των λιμενικών, κοντά στη Λίνδο για τη μεταφορά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα, με πλωτό μέσο πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στην ελληνική επικράτεια κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράνομη είσοδο στη χώρα και απείθεια.

Χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Νικηφόρο Παπανικόλα, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο αλλοδαπός από το Λίβανο όσο και ο αλλοδαπός από τη Συρία ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι διακινητές αλλά μεταφερόμενοι και πως μάλιστα αφαίρεσαν το σκάφος στο οποίο εντοπίστηκαν, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση και των δύο.
Υπενθυμίζεται πως η σύλληψή τους έγινε την περασμένη Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 το βράδυ, όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, από στρατιωτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου ανατολικά της Ρόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του εν λόγω ταχύπλοου.

Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν στο ταχύπλοο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και συνελήφθησαν.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13/11/2023, στην περιοχή «Κιοτάρι» της Ρόδου εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί (δύο άντρες κι ένας ανήλικος), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οι αλλοδαποί αυτοί αναγνώρισαν τον 19χρονο και τον 21χρονο ως τους διακινητές του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών