Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: Κάλεσμα σε πορεία σήμερα στις 17.30 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: Κάλεσμα σε πορεία σήμερα στις 17.30 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: Κάλεσμα σε πορεία σήμερα στις 17.30 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 862 ΦΟΡΕΣ

Από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πενήντα χρόνια μετά και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ακόμα μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.

…ότι δρόμος της σύγκρουσης με το σύστημα είναι μονόδρομος, ενάντια στις απαγορεύσεις και την καταστολή, ότι η δύναμη του οργανωμένου κινήματος απαιτείται και σήμερα.

… ότι το σύνθημα Εξω οι ΗΠΑ – Εξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ιδιαίτερα σήμερα που αυτοί οι σχεδιασμοί, με την εμπλοκή και της χώρας μας, οδηγούν στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαόυ. Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Στον ιμπεριαλισμό δεν χωράει καμία υποταγή! Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης

… μέσα από το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο αγώνας για την αύξηση του εισοδήματος για αξιοπρεπή ζωή, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα. Δεν μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση την ίδια ώρα που η εξέλιξη της τεχνολογίας φωτίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ζούμε καλύτερα.

Βάζουμε μπροστά στη ζωή μας οράματα και ιδανικά για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία όλων των λαών, με υγεία, μόρφωση, εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας και σε αυτή τη ρότα συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στα 50 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του "Πολυτεχνείου".

Καλούμε όλους του συναδέλφους στην πορεία για το Πολυτεχνείο μαζί με τους φοιτητικούς Συλλόγους και τα εργατικά σωματεία του νησιού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5:30 μ.μ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»